Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Karaismailoğlu'ndan 2053 vizyonu açıklaması! 'AB'den ulaştırma faslının müzakerelere açılmasını istiyoruz'

Bakan Karaismailoğlu'ndan 2053 vizyonu açıklaması! 'AB'den ulaştırma faslının müzakerelere açılmasını istiyoruz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'AB Müktesebatına Uyum Sürecinde Türkiye'nin Ulaştırma Mevzuatının Analizi Projesi' için düzenlenen törene katıldı. Karaismailoğlu burada yaptığı konuşmada, 2053 yılına kadar yapılması planlanan projeleri açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 19:18

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'AB Müktesebatına Uyum Sürecinde Türkiye'nin Ulaştırma Mevzuatının Analizi Projesi' kapsamında düzenlenen törende 2053 yılına kadar yapılması planlanan projeleri açıkladı. 

Cübbeli Ahmet, İsmailağa'dan aforoz mu edildi? Zehir zemberek mesajlar havada... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI TİCARETTEKİ ÖNEMİ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

AB Müktesebatına Uyum Sürecinde Türkiye'nin Ulaştırma Mevzuatının Analizi Projesi'nin AB ile ulaştırma alanında ortaklık yolunda önemli olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, "Lojistik süper güç olma yolunda ilerleyen ülkemiz, orta koridorda Asya ve Avrupa arasında alternatif olmanın ötesinde değerli ve kazançlı bir lojistik ve üretim üssüne dönüşerek önemli sorumluluklar üstlendi. Özellikle Çin'den Londra'ya kadar uzanan tarihi İpek Yolu'nun orta koridorunda yer alan Türkiye'mizin, uluslararası ticaretteki reddedilemez önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Süveyş Kanalı'nda geçtiğimiz yıl 'The Even Given' gemisi ile yaşanan lojistik bunalım ve hattın kuzey koridorunda yaşanan Rusya- Ukrayna savaşı, her iki hattın da güvenliğini sorgular hale getirdi. Bu gelişmeler ışığında, Türkiye olarak hiç ara vermeden projelerimize devam ederek adeta dünyanın lojistik koridoru olduk" sözlerine yer verdi.

Üsküdar'da Hilmi Türkmen'in katılımı ile Gümüşsu Camii bugün açılıyor! Haberi Görüntüle

2053 VİZYONU HAYATA GEÇİYOR

Diğer yandan Karaismailoğlu, yatırımları planlı, gerçekçi ve kararlı vizyona bağlı kalarak şekillendirdiklerini belirterek şu sözleri kaydetti: 

Bu doğrultuda, 5 Nisan'da açıkladığımız ve 2053 yılına kadar 190 milyar euro değerinde yatırım öngördüğümüz 'Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı'nı hazırladık. Her zaman vurguladığımız gibi Türkiye'nin geleceğini plan ve programlarımızla bugünden hazır hale getirmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. 2053 'Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı' ile ülkemizin gelecek 30 yıllık planlarını ortaya koyduk. Bu vizyonun gereği olarak 2053 yılına kadar bölünmüş yol ağını 38 bin 60 kilometreye, demir yolu hat uzunluğunu 28 bin 590 kilometreye, liman sayımızı 255'e ve havalimanı sayımızı da 61'e yükseltmeyi hedefliyoruz. 2053 vizyonumuz sadece bir yatırım programı olarak değerlendirilmemelidir. Bu vizyonda dünyada gelişen eğilimleri göz önünde bulundurarak mobilite, lojistik ve dijitalleşmeyi temel odak noktalarımız olarak belirledik.

Ayar-2 operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Altın kaçakçılarına geçit yok! Haberi Görüntüle

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI 

Avrupa Birliği'ne üyelik süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Karaismailoğlui Türkiye'nin güçlü AB müktesebatına sahip bir ülke olarak güvenlik, göç, tedarik zincirleri ve enerji başta olmak üzere pek çok alanda AB için stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. 

Üyelik sürecinde yapıcı yaklaşım ile teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, "Bu çerçevede AB'den esas beklentimiz, ulaştırma faslının en kısa sürede müzakerelere açılması, iş birliğimizi destekleyici projelerle ve Yüksek Düzeyli Ulaştırma Diyaloğu gibi mekanizmalarla ilişkilerimizin devam ettirilmesidir. Bu amaç doğrultusunda, Bakanlığımız teknik iş birliğini güçlendirmek için mevzuat uyumu konusunda birçok projeyi hayata geçirdi" sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading