Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Karaismailoğlu müjdeyi duyurdu: 2023 yılı Nisan ayında Zigana Tüneli'ni açmayı hedefledik

Bakan Karaismailoğlu müjdeyi duyurdu: 2023 yılı Nisan ayında Zigana Tüneli'ni açmayı hedefledik

Son dakika haberleri... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "2023 yılı Nisan ayında bütün imalatlarımızı tamamlayıp Zigana Tüneli'mizi hizmete açmayı hedefledik." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:54

Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu güzergahında inşa edilen ve 17 Mart 2017 tarihinde temeli atılan Yeni Zigana Tüneli'nde çaçışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Rüya proje yeni Zigana Tüneli'nin inşaatında çift tüpte de ışık görünerek kazı işlemi Ocaak 2022 tarihinde tamamlandı. Tünelin bir aksilik yaşanmaması halinde 2023 yılının Nisan ayında hizmete girmesi planlanıyor.

İSKİ'ye suç duyurusu! Kanalizasyon atıklarını denize döktüğü iddia edildi Haberi Görüntüle

BAKAN TARİH VERDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "2023 yılı Nisan ayında bütün imalatlarımızı tamamlayıp Zigana Tüneli'mizi hizmete açmayı hedefledik." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sağlık alanında dünyada Türkiye'nin eline su dökecek ülke... Haberi Görüntüle

ÇİFT TÜPTEN OLUŞUYOR

Zigana tüneli 14 bin 500 metre uzunluğunda çift tüpten oluşuyor. Toplam uzunluğu bağlantı yolları ile birlikte 15 km'yi aşıyor. 2,5 Milyar Lirayı bulan yatırım bedeli ile 12 metre genişliğindeki mevcut devlet yolu 2x2 şeritli bölünmüş yol haline gelecek. Hizmete açılmasıyla, Zigana'nın zirvesinde 2010 metre olan ve 1. tünelde 1.825 m'ye indirilen kot, 600 metre daha aşağı çekilerek 1.212 metreye inecek.

Abdulkadir Uraloğu'ndan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 'Taşeron' lafına tepki: Milletimiz için... Haberi Görüntüle

TRABZON-GÜMÜŞHANE ARASI 40 DAKİKAYA DÜŞECEK

Bin personelin 7 gün 24 saat görev yaptığı tünel, bittiğinde Trabzon-Gümüşhane arası araçla 1,5 saat olan ulaşım süresi 40 dakikaya düşecek. Mevcut yolun kısalması ile seyahat süresi otomobiller için 30 dakika, ağır tonajlı araçlar için 60 dakika azalacak.

Berk Göktaş kimdir, aslen nereli? Berk Göktaş ne iş yapıyor,... Haberi Görüntüle

YILDA 59 MİLYON TL TASARRUF SAĞLANACAK

Böylece zamandan 19 milyon tl, akaryakıttan 40 milyon tl olmak üzere yıllık toplam 59 milyon tl tasarruf sağlanacak. Karbon salınımı da 16 bin ton daha azalacak. Zigana Tüneli özellikle kış aylarında yaşanan çileleri tarihe gömerek yol kullanıcılarına güvenli ve konforlu seyahat imkânı sunacak. Ayrıca, mevcut Trabzon-Gümüşhane hattında bulunan keskin virajlar, rampalar ile birlikte dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemler de ortadan kalkacak.

TSK'dan Metina'da operasyon! 12 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN UZUN İKİNCİ TÜNELİ OLACAK

Yeni Zigana Tüneli, Türkiye ve Avrupa'nın en uzun tüneli olmakla birlikte bunun yanında Türkiye'de yine karayolları tünellerinde ilk defa düşey şaft ile birlikte havalandırma sistemi kullanılan ilk tünel olacak. 3 noktada en uzun şaft 400 metre olmak üzere toplam 6 tane şaft olacak. Ayrıca Yeni Zigana Tünel güzergahında dengeli konsel metoduyla yapılan özel bir köprü, kavşaklar, köprüler ve irili ufaklı tünellerin yapımına devam ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading