Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Karaismailoğlu duyurdu! Adıyaman'a bir ayda 15 bin konteyner ev kurulacak

Bakan Karaismailoğlu duyurdu! Adıyaman'a bir ayda 15 bin konteyner ev kurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada Adıyaman'da konteyner kent kurulumuna başladıklarını söyledi. Karaismailoğlu yaptığı açıklamada hedeflerinin bir ayda 15 bin konteyner kent olduğunu söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Adıyaman'da konteyner kent kurulumuna başladıklarını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önümüzdeki hafta vatandaşların konteynerlere yerleştirileceğini, hedeflerinin ise bir ayda 15 bin konteyner ev olduğunu duyurdu. Diğer yandan Karaismailoğlu, Adıyaman'ın yüzde 80'ine elektrik yüzde 60'ına ise su verdiklerini duyurdu. 

Uzman isim uyardı! Tuzla fayına dikkat: Deprem üretme zamanı yaklaştı Haberi Görüntüle

536 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ 

DHMİ'nin operasyonu ile depremin ilk gününden bu yana tahliyelerin ve bölgeye gönüllü taşımaların ücretsiz olarak devam ettiğine dikkat çeken Karaismailoğlu, toplamda 536 bin 210 yolcuya hizmet verildiğini belirtti. 

Bakan Karaismailoğlu, deprem sonrasında binlerce kilometrekarelik alanda sadece Göksun Tüneli ve Bahçe–Gaziantep yolunun hızlı bir şekilde trafiğe açıldığını söyledi.

Ehliyet ile oy kullanılır mı? Sürücü belgesiyle oy verilir mi?... Haberi Görüntüle

HER ŞEY PLANLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR 

Depremin ilk günü 110 arama kurtarma ekibi ile Adıyaman'a geldiklerini ve karayollarının bütün şantiyelerindeki araçlarını deprem bölgelerine gönderdiklerini belirten Karaismailoğlu şu ifadelere yer verdi:

Depremde bütün altyapı patlamıştı. Bugüne geldiğimizde kentin yüzde 60'ına su verdik. Çadırkentler kuruldu. Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtlarını açtık. Vatandaşlarımızı aldık ama binalara pek girmek istemedi vatandaşlar. Şu an 2 bin 500 vatandaşımız KYK binalarında kalıyor. 1500 kişi daha alabileceğimiz bir kapasite var. Şu an için burada her şey planlı bir şekilde devam ediyor.

Asgari ücretlilere bayram jesti! 8.217 TL ek ödeme! Bayramda çalışanlar... Haberi Görüntüle

15 BİN KONTEYNER EV KURULACAK 

Adıyaman'da kurulacak konteyner kentlerin altyapısına başlandığını belirten Karaismailoğlu şöyle konuştu: 

Bir taraftan atık suyu çekiyoruz, bir taraftan temiz su, elektrik, yerleşim planlarını çıkardık. Burada ilk aşamada 15 bin konteyneri yerleştireceğimiz alanı ürettik ve altyapısına başladık. Önümüzdeki hafta sonu ilk konteynerleri yerleştirmeye başlayacağız, hedefimiz bir ayda 15 bin konteyner evi tamamlamak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading