Yandex Metrica

Bakan Karaismailoğlu: Dev projelerde sismik izolatörler kullanıldı

Bakan Karaismailoğlu: Dev projelerde sismik izolatörler kullanıldı

Son dakika haberleri... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'daki konteyner kentte Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na katıldı. Bakan Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Adıyaman'da mart sonu itibarıyla 10 bine yakın aileyi konteyner kentlerde misafir etmeye başlayacağız. Nisanda konteyner kentleri tamamıyla bitireceğiz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:33

Son dakika haberleri... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'daki konteyner kentte Anadolu Ajansı Editör Masası'na katıldı. Bakan Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismaloğlu'nun açıklamalarından satır başları:

(Deprem bölgesi) Buradan elimizi hiçbir zaman çekmeyeceğiz, her şeyi eskisinden daha iyi ihya ve inşa etmeden buradan ayrılmayacağız. Geri getiremeyeceğimiz sadece can kayıpları, buraları yeniden ihya edeceğiz. 

 Adıyaman'da mart sonu itibarıyla 10 bine yakın aileyi konteyner kentlerde misafir etmeye başlayacağız. Nisanda konteyner kentleri tamamıyla bitireceğiz.

Ticaret Bakanı Bolat Filistin Ekonomi Bakanı ile görüştü: 'Gazze'deki masum kardeşlerimizin haklarını korumaya devam edeceğiz' Ticaret Bakanı Bolat Filistin Ekonomi Bakanı ile görüştü: 'Gazze'deki masum... Haberi Görüntüle

GSM ŞİRKETLERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Deprem bölgesinde mobil baz istasyonu problemini çözdük ama eksiklikleri de gördük. GSM şirketlerine yönelik gerekli soruşturmaları başlattık, gereği yapılacak. İlk 4 gün dışında deprem bölgesinde 350 mobil araçla haberleşme hizmeti sağlanmaya çalışıldı. Bu her geçen gün arttı.

Deprem bölgesinde hava yoluyla 700 bine yakın, demir yoluyla 100 bine yakın, deniz yoluyla da 30 bine yakın vatandaşımızı taşıdık.

Son dakika deprem mi oldu? AFAD az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu? Son dakika deprem mi oldu? AFAD az önce deprem mi... Haberi Görüntüle

DEV PROJELERDE SİSMİK İZOLATÖR KULLANILDI

Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Marmaray afette acil durum yolu olacak. Avrasya Tüneli, Marmaray ve kara yolu projelerinde sismik izolatörler kullanıyoruz. İstanbul'da yaptığımız projeler, kullanmış olduğumuz teknolojiler, mesela Avrasya Tüneli olası bir deprem durumunda tahliye için işi kolaylaştıracak. Türkiye, dünyaya mühendislik projeleri satar konuma geldi. 

8 hızlı tren hattımızı 54'e çıkaracağız. Ankara-Sivas hattını yapıyoruz. Doğu Ekspresi de  Kars'tan Bakü'ye kadar gidebilecek biz bunu planlıyoruz. Dünyanın en önemli baharat yollarını kuracağız. İstanbul'da da Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni metroyla buluşturuyoruz.

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş 272 saate ulaştı Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş... Haberi Görüntüle

NİSANDA BURADA ÇADIR GÖRMEYECEĞİZ

Bizim büyük hedeflerimiz var. Bu bölgeden elimizi çekmeyeceğiz. Geceleri çadır kentlerdeyiz. Gündüzleri çalışıyoruz. Hakikaten çadırda yaşam zor, o yüzden bir an önce konteynerlere geçmek istiyoruz. Bu ay sonunda çok önemli bir mesafeyi aşmış olacağız. Nisan Ayı sonunda da inşallah burada çadır görmeyeceğiz.

DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına yalanlama: 'Manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz' DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına yalanlama: 'Manipülasyon kampanyalarına... Haberi Görüntüle

BÖLGEDE CANLANMA NE ZAMAN SAĞLANIR

Zor bir süreç tabii, onların üzüntüsü bizim üzüntümüz oldu. Hele ilk hafta hakikaten zor geçti. Kışın da en soğuk günleriydi. İlk haftadan sonra burada bir yaşam düzene girdi. Geçici yaşam alanlarını üretirken bir taraftan da ticaarethaneler için yerler açıyoruz. 

Kamu çalışanlarını geri getirmek için, onların da barınmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Burada eski canlanma için yoğun bir çalışma var. Buradaki şehirlerin imar planlarının yeniden yapılması için bir çalışma da yapılıyor. Hatta inşaatlara bile başkandı kısa sürede. Yapacağımız yatırımlarla gidenlerin geri dönmesini sağlayacağız. Bütün sektörlerle nasıl canlandırırız diye her gün toplantı yapıyoruz. 

Adıyaman'da 3 ay içerisinde enkaz kalmamış olacak. Bir tarafan ağır hasarlıları yıkıyoruz. Devlet millet el ele bu işin üstesinden geleceğiz.  

Rönesans Gayrimenkul kaç lot verir? Rönesans halka arzda bireysel kaç lot düşer? Rönesans Gayrimenkul kaç lot verir? Rönesans halka arzda bireysel kaç... Haberi Görüntüle

RAMAZAN AYINDA ÇOK FARKLI BİR ORTAM ÜRETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

32 gündür bizim Ankara'mız Adıyaman oldu. İşlerimizi buradan yürütüyoruz. Ramazan Ayında burada çok farklı bir ortam üretmeyi düşünüyoruz. İnşallah ondan sonra da rutine döneceğiz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading