Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Karaismailoğlu: Çevreci yatırımlarla ekonomiye 28,2 milyar dolar kazandırdık

Bakan Karaismailoğlu: Çevreci yatırımlarla ekonomiye 28,2 milyar dolar kazandırdık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismalioğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü için yazılı açıklamada bulundu. Karaismailoğlu açıklamasında, çevreci yatırımlarla ekonomiye yıllık 28,2 milyar dolar katkı sağladıklarını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 19:22

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak sürdürülebilir bir gelecek için çevreci yatırımlara devam edeceklerini belirtti. 

Ayar-2 operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Altın kaçakçılarına geçit yok! Haberi Görüntüle

ÇEVRECİ YATIRIMLAR EKONOMİYE 28,2 MİLYAR DOLAR KATKI SAĞLADI 

Karaismailoğlu, çevreci yatırımlarla ekonomiye yıllık 28,2 milyar dolar katkı sağladıklarını belirterek, Türkiye'ye değer katan projeleri hayata geçirirken çevrenin korunmasına önem verdiklerine dikkat çekti. 

Karaismailoğlu, çevreyi korumak için atılan her adımı destekleyeceklerini belirterek, kara yolu, demir yolu, hava yolu ve limanlar olmak üzere ulaşımın her modunda çevreci yatırımları hedeflediklerini belirtti. 

2024 LGS başvuruları başladı! LGS başvurusu nasıl yapılır? MEB LGS... Haberi Görüntüle

SADECE KARA YOLU DEĞİL DEMİR YOLUNDA DA PROJELER YAPILDI

Diğer yandan sadece kara yolu değil demir yolunda da çevreci projeler başlattıklarına dikkat çeken Karaismailoğlu şöyle konuştu: 

Doğal yaşama destek olmak için Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Hattı’na dünyada ilk demir yolu ekolojik köprüsünü inşa ettik. Ayrıca daha az enerji ile daha fazla çeker gücü ve bakım kolaylığı sağlaması, elektrikli işletmecilik esnasında emisyon salımının düşük olması ve benzeri etmenlerden ötürü mevcut konvansiyonel hatların elektrikli hale getirilmesi çalışmalarını da hızlandırdık.

Günümüz itibarıyla toplam hat uzunluğu 13 bin 22 kilometre olan tüm TCDD hatlarının 5 bin 986 kilometresini yani yüzde 47’sini elektrikli hale getirdik. TCDD’nin tükettiği enerjinin orta vadede yüzde 35’lik kısmını, güneş ve rüzgar başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyoruz. Sıfır atık projesiyle de hem sera gazı salınımını engelliyoruz hem de enerji tasarrufu sağlıyoruz.

Türkiye 16 gün sonra sandık başında! Seçmen listeleri hazırlandı: 1... Haberi Görüntüle

'ÇEVRE DOSTU ULAŞIM SİSTEMİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Yolcu ve çevre dostu havalimanlarında çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Karaismailoğlu, "Başlattığımız Karbonsuz Havalimanı Projesi ile havalimanında faaliyet gösteren kuruluşlarla birlikte gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına karbon salımı, hava kalitesi, gürültü, atık ve atıksu yönetimi konularında sürdürülebilir havalimanı işletmeciliği sağlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan arka arkaya önemli görüşmeler! Haberi Görüntüle

YAKITTAN MİLYARLARCA DOLAR TASARRUF EDİLDİ 

Bakanlık projeleriyle zamanda 19,4 milyar dolar yakıttan da 1,7 milyar dolar tasarruf edildiğine dikkat çeken Karaismailoğlu şu ifadeleri kaydetti: 

Ayrıca 9 milyon dolar değerinde kağıt, 36,7 milyon dolar değerinde de karbon salımı tasarrufu sağlandı. Bütünsel kalkınma ile 2003-2021 döneminde gerçekleştirilen yatırımlar ile kara yollarında 22,4 milyar dolar, demir yolunda 1,5 milyar dolar, deniz yolunda 2 milyar dolar, haberleşmede 2,1 milyar dolar, hava yolunda 200 milyon dolar olmak üzere yıllık 28,2 milyar dolar tasarruf edildi. Önümüzdeki süreçte de herkes için etkin ve çevre dostu ulaşım sistemini geliştirmeyi sürdüreceğiz. Gelecek nesillerimize temiz, çevre dostu yatırımlarımızla örnek olmayı sürdüreceğiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading