Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Adıyaman'da 2 bin 618 konteyner kuruldu

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Adıyaman'da 2 bin 618 konteyner kuruldu

Depremin ardından sel afetinin yaşandığı Adıyaman'da konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'da bugüne kadar 2 bin 618 konteyner kurulumunun tamamlandığını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:35

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman K10-P2 Konteyner ve Prefabrik Alanında basın açıklaması yaptı.

Deprem bölgesinde konteyner yapım çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Karaismailoğlu, “Yaşadığımızın felaketin izlerini bir daha yaşamamak üzere mücadelemize tüm gücümüzle devam ediyoruz. Şu an Adıyaman’da yaklaşık 264 bin vatandaşımıza geçici barınma imkanı sağlıyoruz. 248 bini çadırlarda, 15 bin kadar vatandaşımız da yurt, okul, okul pansiyonları ve konteynerlerde kalmaktadır. Bildiğiniz gibi bu aşamada çadırlar yalnızca bir ara formül. Asıl amacımız konteyner ve prefabrik kentleri bir an önce yaygınlaştırmak.'' dedi.

Reklam için kesenin ağzını açtı! Muharrem İnce bile şaşırarak sordu:... Haberi Görüntüle

2 BİN 618 KONTEYNER KURULDU

''Sadece Adıyaman merkezde 21 alanda yaklaşık 18 bin 500 yaşam konteyneri ve prefabrik kurmaktayız.'' diyen Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı;

''2 bin 618 konteynerin kurulumunu tamamladık. 2 bin 793 konteyner ve prefabriğin kurulumu da tamamlanmak üzere. Kurulumu tamamlanan konteynerlere ailelerimizi hızla yerleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı konteynerlere yerleştirmek ve hayatın onlar için bir nebze olsun normale dönmeye başlaması bizi bir az olsun sevindirmekte. İnşallah bu sayı hızla artacak ve hayatın normal akışına daha da hızla dönmeye başladığına hep birlikte şahit olacağız.''

'Yılın Otomobili' için 28 aday: Aralarında Togg T10X de var Haberi Görüntüle

Deprem uzmanlarından İstanbul için peş peşe uyarılar! İşte en riskli... Haberi Görüntüle

''DEVLET VE MİLLET OMUZ OMUZA''

Açılan yaraları hızla iyileşireceklerini belirten Karaismailoğlu, ''Açılan yaralı hızla iyileştireceğiz. Çok daha güçlü ve gelişmiş şehirleri hep birlikte kuracağız. Eskiyi yerine getirmenin ötesine geçeceğiz. Bölgelerimizin kültürel özelliklerini taşıyan yapıları ve sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla vatandaşlarımıza layık şehirleri inşa edeceğiz. Devlet ve millet omuz omuza vererek tüm güçlükleri birlikte aşacağız. Biz çok güçlü ve aziz bir milletiz. Bu her zaman böyleydi.'' dedi.

Buzağı desteği ne zaman hesaplara yatar? 2023/1. dönem buzağı desteği... Haberi Görüntüle

GELİBOLU-ECEABAT DEVLET YOLU AÇILIYOR

Sözlerine devam eden Bakan Karaismailoğlu, ''Yarın ayrıca Çanakkale’de Gelibolu-Eceabat devlet yolunun da açılışını da gerçekleştireceğiz. 47,5 kilometrelik Gelibolu-Eceabat yolu projesinin 32 kilometrelik bölümünü halkımızın hizmetine açıyoruz. Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği Gelibolu tarihi alanı, şehitlik ve anıt gibi önemli noktaların yanı sıra 1915 Çanakkale Köprüsü’ne de ulaşımı sağlayacak olan yol toplam 5 bin 351 metrelik 3 tünele de ev sahipliği yapacak.” dedi.

Sahibinden.com çöktü mü? 2024 Sahibinden hacklendi mi? Sahibinden'e neden giremiyorum? Haberi Görüntüle

ANNE VE KIZI ARANIYOR

Bakan Karaismailoğlu, bölgede yıllardır görülmemiş yoğunlukla yaşanan yağış nedeniyle Tut ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve kayıp 2 kişinin bulunması için çalışmalara titizlikle devam edildiğini belirtti. Ekiplerin yoğjun bir şekilde çalıştığını belirten Karaismailoğlu "AFAD ekiplerimiz, jandarmamız, polisimiz, sağlıkçılarımız, itfaiyecilerimizden oluşan 522 personel ile ilk andan itibaren; 73 araç, 18 bot, 63 pompa ve 31 dalgıç ile arama kurtarma, tahliye ve nakil gibi gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading