Yandex Metrica

Bakan Dönmez 'sabit yaz saati' tartışmalarına son noktayı koydu

Bakan Dönmez 'sabit yaz saati' tartışmalarına son noktayı koydu

Enerji Bakanı Fatih Dönmez kış aylarında tartışma konusu olan sabit saat uygulamasına yönelik eleştirilere cevap verdi. Dönmez, uygulamanın elektrik verimliliğine kayda değer katkı sağladığını belirtti.

Gündem

01.03.2024, 11:12

Sabit yaz saati uygulamasına geçilmesinin ardından birçok tartışma da beraberinde gelmişti. 

Teleferik faciasında belediyenin ihmali gün yüzüne çıktı: Seçim uğruna ertelendi! Teleferik faciasında belediyenin ihmali gün yüzüne çıktı: Seçim uğruna ertelendi! Haberi Görüntüle

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Uygulamada değişikliğe gidilmezken konuya ilişkin Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verildi.

İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder görevinden istifa etti İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper... Haberi Görüntüle

'ENERJİ VERİMLİLİĞİNE KATMA DEĞER SAĞLADIĞI ORTAYA KONMUŞTUR'

Dönmez, kış aylarında tartışma konusu olan sabit saat uygulmasına yönelik eleştirilere cevap verdi. 

İTÜ tarafından yürütülen bilimsel çalışmalarda sabit saat uygulamasının hem elektrik tüketimine olan etkisi hem de psikolojik ve sosyolojik etkilerinin analiz edildiğini hatırlatan Dönmez şunları söyledi:

"Bu kapsamda; Ülkemizin batısındaki nüfus, kentleşme, sanayileşme ve enerji yoğunluğu dikkate alındığında, uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3'de sürekli bulunmasının ülkemiz nüfusunun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı ortaya konmuştur."

İletişim Başkanı Altun: 'Kanıt, İsrail'in işlediği savaş suçunu ve soykırımı kayıt altına aldı' İletişim Başkanı Altun: 'Kanıt, İsrail'in işlediği savaş suçunu ve soykırımı... Haberi Görüntüle

AB'NİN TAVİSYESİ DE TEK SAAT UYGULAMASINA GEÇMEK

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Dönmez, saat değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi olumsuzlukların sabit saat uygulamasında daha az yaşanacağının da bilimsel olarak tespit edildiğini belirterek, bu bilimsel analiz sonuçları doğrultusunda sabit saat uygulaması hayata geçirildiğini hatırlattı.

Dönmez, ayrıca; AB Komisyonu tarafından üye ülkelere tek saat uygulamasına geçilmesi tavsiye kararı iletildiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading