Yandex Metrica

Bakan Dönmez, kış saati uygulamasıyla sağlanan tasarruf miktarını açıkladı

Bakan Dönmez, kış saati uygulamasıyla sağlanan tasarruf miktarını açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kış saati uygulaması ile ilgili düzenlemenin başlamasından bu yana 6,82 milyar kilowatt saat, 6 milyar TL tasarruf sağlandığını açıkladı. 

Gündem

23.01.2024, 18:20

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 11. Türkiye Enerji Zirvesi'nde başta Karadeniz gazı ve yeni sondaj gemileri olmak üzere, Türkiye'de merak edilen konular üzerine açıklamalarda bulundu. Türkiye'de kış saati uygulamasına geçildiği 2016 yılından itibaren toplamda 6 milyar lira tasarruf sağlandığını söyleyen Dönmez'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Dağıtım sektörümüzde 2021-2025 yatırım döneminde tam 78 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Doğal gazda da yatırımlar durmayacak.

Elektrik, üretim, iletim ve dağıtım sektörü geçen yıl 21,6 milyar TL yatırım yaptı. Yatırımlar sayesinde bugün doğal gaz kullanan yerleşim sayımız 609'a ulaştı, önümüzdeki günlerde bu sayı katlanarak artmaya devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra Irak'a ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra... Haberi Görüntüle

DÖRDÜNCÜ GEMİ GELİYOR 

Bu yılın Temmuz ayında Türkali-2 kuyumuzun rezervuar-2 ve 3 testlerini tamamlamıştık, Karadeniz gazını ilk kez orada yaptık, bugün Türkali-2 kuyumuzun rezervuar-1 testinde günlük 650 bin m3 gaz akışına ulaştık.

Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz hafta dördüncü geminin alımını müjdeledi, dünyada sadece 5 benzeri var, gemimiz önümüzdeki yılın bahar aylarında ülkemize doğru demir alacak.

Doğal gaz dağıtımında 56,6 milyar TL'lik yeni yatırım yapılacak. Karadeniz gazında hesabımızı 2023'e göre yaptık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı! Haberi Görüntüle

KIŞ SAATİ UYGULAMASINDAN SAĞLANAN ENERJİ TASARRUFU

Kış saati uygulaması ile ilgili düzenlemenin başlamasından bu yana 6,82 milyar kilowatt saat, 6 milyar TL tasarruf sağlandı.

Uluslararası kuruluşlara, uluslararası yatırımcılara Türkiye’ye yatırım yapmayın diyecek kadar pervasızlaşan bir güruh var Türkiye’de. Kendi milletini, kendi devletini dışarıya şikâyet edebilecek, burada yatırım yapmayın diyebilecek kadar gözleri ve kalpleri kararmış bir topluluk maalesef.

Bizler her zaman doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Cımbız siyaseti yapanlara inat ülkemizin, milletimizin faydasına olacak her şey için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading