Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Dönmez duyurdu: Doğalgaz kapasitesinde rekor artış yaşanacak! 2023'te 10 milyar metreküpe ulaşacak

Bakan Dönmez duyurdu: Doğalgaz kapasitesinde rekor artış yaşanacak! 2023'te 10 milyar metreküpe ulaşacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Silivri ve Tuz Gölü yer altı doğal gaz depolama tesislerinin kapasite artırma çalışmalarının tamamlanması ile geleek yıl iki tesisin kapasitesinin 10 milyar metreküpe ulaşacağını bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 18:50

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BOTAŞ'a ait Türkiye'nin ilk doğalgaz depolama tesisi Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'ne giderek incelemeler yaptı. 

Doğalgaz depolama kapasitesi hakkında bilgi alan Dönmez, Silivri'de yer alan sondaj platformunu da ziyaret etti. 

Kış mevsiminde talebin arttığını ve bu sistemle doğalgazın sisteme geri aktarıldığını belirten Dönmez, arz talep sisteminin bu şekilde sağlandığını aktardı. 

Şükrü Erdem kimdir? Şükrü Erdem nereli, kaç yaşında? Haberi Görüntüle

GAZ DEPOLAMA KAPASİTESİ 10 MİLYAR METREKÜPE ULAŞIYOR

Dönmez iki yıl önce başlayan gaz depolama kapasitesini artırmaya yönelik başlatılan çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. 

Bakan Dönmez, "2,8 milyar metreküplük depolama kapasitesini bu çalışmalarla 4,6 milyar metreküpe çıkaracağız. Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde de devam eden bir çalışmamız var. Orada şu anda 1,2 milyar metreküplük depolama kapasitemiz var. Orası da 2023 yılında 5,4 milyar metreküpe çıkmış olacak. Toplamda iki depolama tesisinin kapasitesi 10 milyar metreküpe ulaşacak ve ülkede tükettiğimiz gazın yaklaşık yüzde 20'sini bu tesislerde depolayacağız" diye konuştu.

Murat Kurum'dan Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar Haberi Görüntüle

PROJE BU YIL BİTİYOR

Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Genişletme Projesi'nde yüksek teknolojili çalışma yürütüldüğünü belirten Dönmez, bu platformda 115 çalışanın olduğunu belirtti. 

Bu yıl içinde Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Genişletme Projesi'nin biteceğini belirten Dönmez, yerin 2 bin metre altına inerek rezervuar ve depo alanını geliştireceklerini belirtti. 

Bülent Cihantimur'un ifadesi ortaya çıktı: Katil oğlu için bakı ne... Haberi Görüntüle

GERİ ÜRETİM KAPASİTESİ 2 KATINA ÇIKACAK

Bakan Dönmez, geri üretim kapasitesinin de artacağını belirterek, "Mevcut durumda 28 milyon metreküplük bir geri üretim kapasitesi var. Biz bunu 75 milyon metreküpe çıkartacağız. Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde devam eden çalışmayla da 40 milyon metreküplük geri üretim kapasitesini 80 milyon metreküpe çıkartacağız" dedi.

Mahalledeki çocukları yıllarca süngerli odada istismar etti! Sucu Metin Şenay... Haberi Görüntüle

'KAPASİTELERİMİZİ ARTIRIYORUZ'

Dönmez, doğalgaz kapasitesi ile alakalı bu yıl ve gelecek yıl alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade ederek, "Kapasitelerimizi artırıyoruz. En kısa süre içerisinde bu projelerin tamamlandığını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading