Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Dönmez duyurdu! Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borcu silindi

Bakan Dönmez duyurdu! Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borcu silindi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ev ve iş yerleri hasarlı depremzedelerin silinen elektrik ve doğal gaz borçlarına ilişkin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Elektrikte 3,13 milyar lira, doğal gazda 953 milyon lira olmak üzere doğrudan destek tutarı 4 milyar 80 milyon lira" dedi.

Gündem

12.02.2024, 12:03

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 bölgedeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçlarına ilişkin önemli kararlar alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesindeki elektrik ve gaz abonelerine destekle ilgili paylaşımda bulundu.

3 organize suç örgütü çökertildi! 7 ilde 18 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

BORÇLAR SİLİNDİ

Bakan Dönmez, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

''Depremde evi ve/veya işyeri yıkılan, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı vatandaşlarımızın depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturaları silindi. Bu kapsamda, elektrikte 3,13 milyar TL, doğalgazda 953 milyon TL olmak üzere doğrudan destek tutarı 4,08 milyar TL. Adıyaman, Hatay, Malatya ve K.Maraş’ın tamamıyla G.Antep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki depremde zarar görmeyen yüksek tüketimli sanayi ve ticarethane aboneleri haricinde tahakkuk ve tahsilatlar da 31 Mayıs’a kadar ertelendi.''

Minecraft filmi ne zaman vizyona giriyor? 2024 Minecraft film mi... Haberi Görüntüle

Kadıköy'deki Ramazan çadırını kuşattılar! Zabıtaya talimat Ekrem İmamoğlu'ndan... Haberi Görüntüle

6 EŞİT TAKSİTE BÖLÜNECEK

''Birlik, beraberlik ve dayanışmayla yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz.'' diyen Bakan Dönmez, ''Haziran’dan itibaren tanzim edilecek faturalar faiz uygulanmadan 6 eşit taksite bölünecek. Hem deprem bölgesinde hem de deprem bölgesi dışında yaşayan vatandaşlarımıza her türlü desteğimiz sürecek. Birlik, beraberlik ve dayanışmayla yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading