Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Dönmez'den iki bölge için doğalgaz ve petrol müjdesi! Sondaj çalışması oraya kayabilir

Bakan Dönmez'den iki bölge için doğalgaz ve petrol müjdesi! Sondaj çalışması oraya kayabilir

Türkiye doğalgaz çıkarmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den 85 milyona müjde niteliğinde bir haber geldi. Dönmez yaptığı açıklamada, doğalgaz arama çalışmalarının Ordu ve Rize açıklarında da yapılabileceğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:23

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin ara vermeden yürüttüğü doğalgaz çalışmaları ile ilgili milyonlarca vatandaşı heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Dönmez CNN Türk'e yaptığı açıklamada doğalgaz çalışmalarının Ordu ve Rize taraflarına kayabileceğini belirtti. 

Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf uydurdu! Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf... Haberi Görüntüle

İKİ YENİ SAHADA ARAMA YAPILACAK 

Diğer yandan Sakarya Gaz Sahası'ndan da yeni müjdelerin gelebileceğini belirten Dönmez şu sözlere yer verdi: 

Sakarya Gaz Sahası'ndan yeni müjde gelebilir. Tuna 1 ve Amasra 1 kuyusunu açıklamıştık. Çaycuma 1 kuyusuyla birlikte yeni keşif açıklamıştık. Komşu sahalarda keşif çalışmaları devam edecek. Ordu açıklarına kayabiliriz. Petrol açısından ümitli olduğumuz Rize açıkları var. Sakarya Gaz Sahası'ndaki sahanın üretime hazırlanması için çalışmaları sürdürüyoruz, Mart sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Gemilerimiz boşa çıktıkça yeni alanlara göndereceğiz.

Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek olayı ne? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA İNDİRİM GELEBİLİR 

Diğer yandan, Bakan Dönmez doğalgaz ve elektrik için indirim gelebileceğini belireterek, şu sözleri kaydetti: 

2-3 aydır uluslararası piyasalarda bir miktar gevşeme var. Sanayici ve büyük tüketicilere maliyet bazlı fiyatlandırma yapılıyordu. Gerileme olunca yansıtıyoruz. Büyük tüketiciler ve sanayiciler şu an bir miktar daha indirimli almış olacaklar. Şubat başı itibarıyla doğal gazda yüzde16, elektrikte bunu yansıması yüzde 13 ile 16 arasında değişir. Elektrik borsasındaki serbest fiyatları izleyeceğiz.        

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading