Bakan Çavuşoğlu Sakarya'da konuştu: Türkiye'yi eski koalisyon günlerine götürmeye kimsenin hakkı yok!

Bakan Çavuşoğlu Sakarya'da konuştu: Türkiye'yi eski koalisyon günlerine götürmeye kimsenin hakkı yok!

AK Parti İl Başkanlığınca Adapazarı ilçesindeki bir tesiste Hemşehri Derneklerinin düzenlediği iftar programında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yedili masalardan Türkiye'ye bir şey gelmez. Hayır gelmez. Niyetleri diyelim ki tamamen iyi. Türkiye'yi eski koalisyon günlerine götürmek; Türkiye'ye kaos getirmek demektir." dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Adapazarı ilçesindeki bir tesiste düzenlenen Hemşehri Derneklerinin iftar programına katılan Çavuşoğlu, burada iftardan sonra salondakilere hitap etti.

Buruk bir ramazan geçirdiklerini, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin Türkiye tarihinin en büyük felaketi olduğunu söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu "Sizi en iyi biz anlarız" sloganıyla deprem bölgesine yardım ulaştıran Sakaryalılara 

teşekkür ederek devletin milletiyle el ele vererek daha ilk saatlerden itibaren depremzedelerle bir olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, deprem bölgesinde gece gündüz çalıştıklarını anlatarak "Ama şimdi hedefimiz var; daha iyisini, daha sağlamını, daha çevreye duyarlı, daha güzel şehirler yapmak. Cumhurbaşkanımızın vaadidir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. İnşallah 1 sene içinde şehirlerimizi ayağa kaldıracağız." dedi.

Dışişleri Bakanı, cumhurbaşkanlığı seçimin önemini işaret ederek, yurt dışındaki vatandaşların da Türkiye'yi seçim yoluyla kimin yöneteceğine katkı sağladığına dikkat çekti.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların son 20 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini çok iyi gördüğünü belirten Çavuşoğlu, "O yüzden çok heyecanlılar. Türkiye'nin itibarının nasıl artığını o ülkede yaşayan vatandaşlarımız çok daha iyi görüyor." dedi.

Türkiye'nin son 20 yıldır kazanımlarıyla Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ve üstüne çıkmak için önemli mesafe kat ettiğini anlatan Çavuşoğlu, bugün Türkiye'nin sadece bölgesel güç olmadığını, küresel bir aktör haline geldiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin yıllardır nerede mazlum varsa nerede afet olduysa yardıma koşan ilk ülke olduğunu aktararak, nerede sorun varsa bunun çözümü için gece gündüz çalışan bir ülke olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Ukrayna-Rusya Savaşı ve İstanbul Tahıl Anlaşması'ndaki arabululucuk başarısından bahseden Çavuşoğlu, bunun güven, istikrar ve saygı meselesi olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, bugün Birleşmiş Milletler'de (BM), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ile İslam İşbirliği Teşkilatı'nda barış için arabuluculuk dostlar grubunun eş başkanlığını yapan tek ülkenin Türkiye olduğunu aktararak, bunun tesadüf olmadığına değindi.

Savaşların, krizlerin olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu şöyle devam etti:

 "Krizlerin yüzde 60'ı bizim etrafımızda, Afganistan'ı da dahil edecek olursak. O yüzden girişimci ve insani dış politika izlemek zorundayız. Bunları çözmek için çaba sarf etmek zorundayız. Bu krizlerle beraber ortaya çıkan fırsatlar var. Bu fırsatları da başta milletimizin çıkarı olmak üzere ülkemizin ve bölgemizin çıkarı için çok iyi kullanmamız lazım."

ÖNCE İSTİKRAR

Enerjide yaptıkları atılımların  öneminden söz eden Bakan Çavuşoğlu, "Bunların hepsi önce istikrar, güven ve stratejik vizyon sayesinde oluyor. Son 20 yılda yaptıklarımızla Türkiye'nin ilk asrı başarılı şekilde tamamlandı ama bu yetmez. Türkiye'nin ikinci yüzyılını, ikinci asrını; 'Türkiye Yüzyılı', 'Türk Yüzyılı', 'Türk Dünyası Yüzyılı' yapmamız lazım." diye konuştu.

SADECE TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ OLMASI YETMEZ

İttifak çalışmalarına da değinen Çavuşoğlu, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasından hem memnuniyet duyduklarını hem de güçlendiklerini kaydetti.

Türkiye'nin önemli kazanımları olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, bunlarla yetinemeyeceklerini söyledi.

Çavuşoğlu, dünyada belirsizliklerin olduğunu, aynı zamanda yeni güçlerin ortaya çıktığını dile getirerek şöyle konuştu:

"Ortaya çıkan güç ne demek? Güç paylaşımı demek. Güç için yarışma demek. Bloklaşma demek. İşte en son Çin'le Rusya yavaş yavaş daha fazla yakınlaşmaya başladı. Rekabetler var. Peki bu gücün paylaşıldığı bir yerde Türkiye nerede durmalı? Şu andaki gücüyle yetinmeli mi? Daha güçlü, daha istikrarlı bir ülke olarak güç paylaşımında dünyanın adaleti için, dünyanın kalkınması için en önde mi olmalı?"

Sadece Türkiye'nin güçlü olmasının yetmeyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, kardeş cumhuriyetlerin de içinde olduğu Doğu-Batı Orta Koridoru'nu, hem enerji hem ulaşım hem ticaret hem de lojistik için en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini kaydetti.

Bakan, savunma sanayinde yerlileşme oranının yüzde 80'e ulaştığını belirttiği konuşmasına şöyle devam etti:

 "Bunların hepsi bir vizyon, bir inanmışlık, bir adanmışlık. Türkiye'nin ikinci asrının 'Türkiye Yüzyılı' olabilmesi için çok çalışmamız lazım. O yüzden Cumhur İttifakı giderek güçleniyor. Yedili masalardan Türkiye'ye bir şey gelmez. Hayır gelmez. Niyetleri diyelim ki tamamen iyi. Türkiye'yi eski koalisyon günlerine götürmek; Türkiye'ye kaos getirmek demektir."

Türkiye'nin koalisyon günlere dönme lüksünün olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, ne kadar iyi niyetli olunursa olunsun koalisyon sisteminin çalışmayacağını belirtti. Bakan Çavuşoğlu sözlerine " Ama iyi niyetli olup olmadığını da sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Nasıl oluyor da tüm terör örgütlerinin hepsi aynı anda bu yedili masayı destekliyor?" şeklinde devam etti.

YEDİLİ MASANIN VİZYONU YOK

Çavuşoğlu, gelecek seçimin her bakımdan Türkiye için bir dönüm noktası olacağına dikkati çekerek, "Biz ortaya vizyon koyuyoruz Cumhur İttifakı olarak. Peki bu yedili masanın ortaya bir vizyon koyduğunu gördünüz mü? Eski siyasetçiler gibi. Söz veriyorum, söz veriyorum, söz veriyorum." diye konuştu.

Nefret ve kin üzerine kurulmuş hiçbir ittifakın, hiçbir inisiyatifin, hiçbir adımın neticeye götürmeyeceğini anlatan Çavuşoğlu, "Kendilerini de götürmez, milletimizi de götürmez. Ama bizim vizyonumuz ortada; ülkemiz için milletimiz için çalışacağız." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, bugün dünyanın en büyük sorunlarından birinin İslam düşmanlığı ve ırkçılık olduğunu dile getirerek, buna karşı da mücadeleyi kendilerinin yürüttüğünü söyledi.

Seçimlerde ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin oylarıyla yeniden seçileceğini belirterek, "Cumhur İttifakı olarak biz ülkemizi, milletimizi kalkındırmak için var gücümüzle daha çok çalışacağız ve Türk'ün, Türk dünyasının şahlanış dönemi inşallah gerçek anlamda başlamış olacak." ifadelerini kullandı.