Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu resmen duyurdu! 'Türkiye' ismi markalaşıyor

Bakan Çavuşoğlu resmen duyurdu! 'Türkiye' ismi markalaşıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler ülkelerinde 'Türkiye' adının kullanımı için yazılı başvuru yapılacağını bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 22:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın attığı imzayla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, ihraç ürünlerinde 'Made in Turkey' ibaresi yerine 'Made in Türkiye' ibaresi kullanılmaya başlanacağı belirtilmişti. 

Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok... Haberi Görüntüle

YAZILI BAŞVURU YAPILACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konu ile alakalı yaptığı açıkamada, Birleşmiş Milletler ülkelerinde Türkiye adının kullanılacağını ve konuyla alakalı yazılı başvuruda bulunacaklarını belirtmişti. 

Diğer yandan Türkiye'nin uluslararası ticarette gururu olan ürünler 'Türkiye' adıyla tanıtılıp dünyaya pazarlanacak.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e cevap: Mani olan CHP! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE MARKASI GÜÇLENDİRİLECEK  

Bu kapsamda, Türkiye markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum, kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda 'Türkiye' ibaresi kullanılacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading