Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu Polonyalı mevkidaşı Rau ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu Polonyalı mevkidaşı Rau ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau ile telefonda görüşerek Polonya-Belarus sınırında düzensiz göç krizini ele aldı.

Gündem

23.01.2024, 22:01

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin paylaştığı bilgiye göre Çavuşoğlu, sorunun bir tarafı olmamasına rağmen Türkiye'nin olayların bir parçası olarak gösterilmeye çalışılmasından ve bu çerçevede Türkiye ve Türk Hava Yollarına (THY) yönelik mesnetsiz iddialardan duyulan üzüntüsünü dile getirdi ve Türkiye'nin bu iddiaları reddettiğini vurguladı.

Çavuşoğlu aynı zamanda mevkidaşına bu iddialara ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gereğini hatırlattı ve bunun için Polonya'dan teknik ekiplerin Türkiye'ye gelmesi teklifinde bulundu.

Anne 325 euro yardım başvurusu nereden, nasıl yapılır? 325 avro kimlere verilecek? Anne 325 euro yardım başvurusu nereden, nasıl yapılır? 325 avro... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Belarus-Polonya sınırında Avrupa'ya göç arayışında olan binlerce kişinin mevcudiyeti, iki ülke arasında tansiyonun yükselmesine neden oldu. Belarus, Polonya'yı Avrupa'ya göçme arayışındaki kişilere insani muamele göstermemekle, Polonya yönetimi ise Belarus'u bu kişileri siyasi araç olarak kullanmakla suçluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading