Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü! İki ülke arasındaki ticaret hacminde rekor hedef

Bakan Çavuşoğlu Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü! İki ülke arasındaki ticaret hacminde rekor hedef

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü. Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Ülkemize yaptığı bu önemli ziyaret mükemmel ilişkilerimize yeni boyutlar kazandıracak.' ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 22:09

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. 

Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabından söz konusu görüşmeye ilişkin bilgi verdi. 

Selçuk Bayraktar'dan terör örgütü PKK destekçisi Geerdink'e Türkçe ve Kürtçe yanıt Selçuk Bayraktar'dan terör örgütü PKK destekçisi Geerdink'e Türkçe ve Kürtçe... Haberi Görüntüle

İLİŞKİLERİMİZ YENİ BOYUTLAR KAZANACAK

Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kardeş Pakistan’ın Başbakanı Sharif ile görüştük. Ülkemize yaptığı bu önemli ziyaret mükemmel ilişkilerimize yeni boyutlar kazandıracak." ifadelerine yer verdi. 

Diğer yandan Türkiye Pakistan İş Forumun'da konuşan Şahbaz Şerif, iki ülker arasındaki ticaret hacminin 1,1 milyar dolar olduğunu ve bunun yetersiz olduğunu belirtti. 

Survivor yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Survivor birleşme partisi ne zaman 2024? Survivor yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Survivor birleşme... Haberi Görüntüle

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR 

Şerif yaptığı konuşmada üç yıl içinde bunu 5 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 

Şerif yaptığı açıklamada, 'Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik ilişkisi maalesef ticari ilişkilere layıkıyla yansımıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ve Pakistanlı iş insanlarının iki ülke arasındaki ticareti ve yatırımları artırma noktasında çok kararlı olduğunu biliyorum. İki ülke arasındaki ekonomik bariyerlerin ve engellerin aşılmasına izin verilmeli. Bu konuda ne gerekiyorsa yapılmalı." diye konuşmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading