Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan’a tepki: Haksızken haklı görünmeye çalışmak için utanmaz olmak gerekir!

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan’a tepki: Haksızken haklı görünmeye çalışmak için utanmaz olmak gerekir!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, TDT toplantısında Yunanistan'ın Ege'deki tahrikleri ve hadsiz açıklamalarına tepki göstererek "Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:14

Türk Devletleri Teşkilatı'nın Dışişleri Bakanları İstanbul Dolmabahçe'de bir araya gelerek verimli bir toplantı gerçekleştirdi. Birçok önemli başlığın ele alındığı toplantıda 11 Kasım 2022'de Semerkant'ta düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi de görüşmenin gündem maddeleri arasındaydı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliği yaptığı konsey toplantısına Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan ile gözlemci ülkelerden Macaristan ve Türkmenistan'dan üst düzey yetkililer katıldı.

Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Haberi Görüntüle

DÖNEM BAŞKANLIĞI ÖZBEKİSTAN'A GEÇİYOR

Çavuşoğlu şunları söyledi: "Bugünkü toplantımızın temel gayesi Semerkant Zirvesi'ne hazırlanmaktı. Yoğun bir gündemle toplandık. Aramızda görüşülmesi ve karara bağlanması gereken hususları da ele aldık. Tabii bu konularda Semerkant Zirvesi'nden bir gün önce 10 Kasım'da tekrar bir araya geleceğimiz Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı'nda yine kararları gözden geçireceğiz ve liderlerimizin onayına sunacak hale getireceğiz.. Dönem başkanlığını 11 Kasım'da Semerkant'ta Özbekistan'a devredeceğiz."

Meteoroloji o illere uyarı verdi! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor! 13 Nisan Cumartesi 2024 hava durumu... Meteoroloji o illere uyarı verdi! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor!... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'A TEPKİ: UTANMAZ VE AYMAZ...

"Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor. Zaten bunu sadece Yunanistan başarır. Güney Kıbrıs Rum kesiminin de hakkını yememek lazım. Son bir hafta içinde 4 göçmen Ege'den ölü olarak çıkartıldı. Botların şişlenmesi ile maalesef oluyor. Yunanistan sınırında 19 mülteci donarak öldü. Yunanistan bunları geri iterken her şeylerine el koyuyor. Bir daha gelmesinler diye. Maalesef Yunanistan'ın her dediğini kabul etmek isteyen AB ülkeleri var. Yunanistan'ı cesaretlendiren de budur. Türkiye için de kolay değil. İnsani ve toplumsal bir konu. Son dönemde bazı siyasilerin istismar etmesiyle siyasi bir konu haline geldi. Geri gideceklerse de onurlu bir şekilde olması lazım. 520 binden fazla Suriyelinin onurlu şekilde dönmesi gerçekleşmiştir. "

İzmir'de FETÖ'ye büyük operasyon: 6 milyon TL'lik döviz ve altın ele geçirildi İzmir'de FETÖ'ye büyük operasyon: 6 milyon TL'lik döviz ve altın... Haberi Görüntüle

FRONTEX UYARISI: SUÇ ORTAKLIĞI YAPIYOR

"Yunanistan ve onun destekçisi Frontex'in karnesi ortada. Tüm uluslararası kuruluşlar, Uluslararası Göç Örgütü, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, sivil toplum örgütleri ve basın, Frontex'in desteğiyle bu göçmenlere, mültecilere yönelik bu insanlık dışı muamelesini mercek altına aldılar. Frontex suç ortaklığı yapıyor. En son Türk kara sularında gerçekleşmiş gibi göstermek için koordinatları nasıl değiştirdiği de ortaya çıktı. Bunlar şöyle düşünüyor, 'Biz her şey yaparız, bunu da Türkiye'nin üzerine atarız. Ya da transit ülkelere atarız ve buna da herkes inanır. Ama gerçekler ortada, biz de gerçekleri ortaya koymaya devam edeceğiz."

Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: 8 şüpheli yakalandı Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha... Haberi Görüntüle

NORMALLEŞMEYİ İSTEMEYENLER VAR

"Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki kapsamlı bir barış anlaşması, Güney Kafkasya'nın kalıcı istikrarı, huzuru ve refahı için son derece önemlidir. Azerbaycan'la Ermenistan arasında ve Türkiye'yle Ermenistan arasında normalleşmeyi ve barışı istemeyen gruplar var. Ermeni diasporasının bir kısmı. Ama onların bir taraftan sesi çok çıkıyor, bir taraftan saldırgan bir tutum sergiliyorlar."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading