Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Çavuşoğlu'ndan son dakika Suriye açıklaması: Bayrağımıza uzanan eller kırılır

Bakan Çavuşoğlu'ndan son dakika Suriye açıklaması: Bayrağımıza uzanan eller kırılır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de muhalefet ile rejimin barıştırılması iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada ''Barıştırma' değil de 'uzlaştırma' kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı. Çarpıtanların kim olduğunu biliyoruz. Kalıcı bir çözüm siyasi çözümdür. Bayrağımıza el uzatanların elleri kırılır.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:41

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’li Büyükşehir’in 5 yıldır yapamadığını AK Partili ilçe belediyesi yaptı!... Haberi Görüntüle

''SURİYE'DE KALICI BARIŞ İÇİN UZLAŞI ŞART''

Bakan çavuşoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Biz her zaman söylediğimizi söyledik, kim nasıl yorumlarsa... Suriye'de kalıcı barışın olması için gereken adımların atılması gerektiğini söyledik. Suriye'de muhalefet Türkiye’ye güveniyor, hiç yarı yolda bırakmadık ama Suriye’de kalıcı bir istikrar ve barış için uzlaşının şart olduğunu söyledik.

AK Parti'den 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi' açıklaması Haberi Görüntüle

''BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLER KIRILIR''

''Barıştırma' değil de 'uzlaştırma' kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı. Rejim siyasi çözüme inanmıyor, askeri çözüme inanıyor. Kalıcı bir çözüm siyasi çözümdür. Bunu çarpıtmak isteyenler çarpıtabilir. Çarpıtanların kim olduğunu biliyoruz. Bayrağımıza el uzatanların elleri kırılır.''

2024 MUĞLA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla'da hangi... Haberi Görüntüle

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Bakan Çavuşoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Şam ile görüşmeye destek olması üzerine "Sayın Bahçeli'ye teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti; ''Türkiye olarak şu ana kadar yaptıklarımızı ve yapmakta olduklarımızı AB ile beraber yapsaydık AB dünyada önemli bir aktör olarak ayakta alkışlanırdı.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading