Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan  Çavuşoğlu: Cezayir ile Filistin konusunda aynı çizgideyiz

Bakan Çavuşoğlu: Cezayir ile Filistin konusunda aynı çizgideyiz

Bakan Çavuşoğlu, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun’la görüşmesinin ardından basına konuştu. Çavuşoğlu, Türkiye ve Cezayir'in Filistin konusunda aynı çizgide olduğunu söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:10

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'la yaptığı görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Çavuşoğlu, Cezayir'in başarılı bir Arap Birliği Zirvesi gerçekleştirdiğini ve Filistinliler arasında diyaloğa katkıda bulunduğu için tebrik etti. Dışişleri Bakanı, iki ülkenin cumhurbaşkanlarının liderliğinde her alanda ilişkileri geliştirmek için Cezayirli mevkidaşı Ramtan Lamamra ile birlikte çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Mevlüt, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanı Tebbun'a dün gerçekleştirdiğimiz 1. Ortak Planlama Grubu Toplantısı'nda ele aldığımız konular hakkında bilgi arz ettik. Bundan sonra atacağımız adımlar ve yapacağımız çalışmalar hakkında da bilgi verdik."

Algı ve reklam belediyeciliği! İmamoğlu'nun açılışını yaptığı Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nın... Haberi Görüntüle

"İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRME KONUSUNDA KARARLIYIZ"

Tebbun'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cezayir'e davet eden mektubunu aldığını aktaran Çavuşoğlu, "Başta Libya olmak üzere bölgesel konularda da Sayın Cumhurbaşkanı Tebbun'un görüşlerini, değerlendirmelerini ve talimatlarını almaktan büyük bir memnuniyet duyduk." dedi.

Çavuşoğlu, Cezayir'in bölgesel barış ve istikrar için oynadığı rolü Türkiye'nin takdirle karşıladığına işaret ederek "Tüm bu alanlarda işbirliğimizi daha da güçlendirme konusunda kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading