Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile Afganistan'ı görüştü.

Gündem

23.01.2024, 21:58

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Afganistan’daki son durum ele alındı.

12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak terörden arındırılmalı 12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak... Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AFGANİSTAN DİPLOMASİSİ

Bakan Çavuşoğlu bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Danimarka Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefonda görüştü.

Görüşmelerde, Afganistan'daki son durum ele alındı.

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları kimler? Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları... Haberi Görüntüle

BM GÜVENLİK KONSEYİ AFGANİSTAN İÇİN TOPLANDI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma Afganistan'da küresel terör tehdidine karşı birlik olma ve insan haklarının korunması çağrısında bulundu.

Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Haberi Görüntüle

MSB’DE "AFGANİSTAN" TOPLANTISI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında, Afganistan'daki Türk Görev Kuvveti Komutanı'nın da katıldığı videokonferans toplantısı yapıldı. Toplantıda, ülkedeki son gelişmeler görüşüldü.

Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli, kaç yaşında? Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli,... Haberi Görüntüle

“KARARIMIN ARKASINDAYIM”

ABD Başkanı Biden, askerlerini Afganistan'dan çekme kararının arkasında olduğunu belirtti. "Siyasi anlamda çözüm ısrar ettik, ama reddedildi" diyen Biden, tahliyelerle ilgili müdahale olması durumunda Taliban'a hızlı karşılık vereceklerini vurguladı.

TALİBAN’IN ÜLKEYE HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020 tarihinde varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri sürdüren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da pek çok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil çevresini kuşatan Taliban, dün Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesiyle birlikte kenti hiçbir çatışma olmadan kontrolü altına aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading