Yandex Metrica

Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na YSK yanıtı: Seçim yenilgisine bahane uydurma

Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na YSK yanıtı: Seçim yenilgisine bahane uydurma

Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, YSK’ya güvenmiyorum sözlerini değerlendirirken ''Kim bunu söylüyorsa şimdiden seçim yenilgisine bahane uydurmak için alt yapı oluşturuyordur. Seçimleri siyasi partiler yapar, YSK  organize eder. Kılıçdaroğlu YSK’nın yapısının nasıl olduğundan da haberdar değil.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişikliği teklifi TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve İyi Parti'nin anayasa değişikliği teklifine karşı tutumlarına değinirken muhalefete çağrıda bulundu.

Bakan Bozdağ, ''Başörtüsü gündemden kalıcı olarak çıksın diyoruz. Kanun bu meseleyi geçmişte çözmedi. Muhalefetin önergesi başörtüsünü teferruat gibi görüyor. Sanki bunca haksızlık yaşanmamış gibi basite indiriyor. Sorunların kaynağı bunun dini inanç ile irtibatlı olmasıdır.'' dedi.

Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Haberi Görüntüle

MUHALEFETE ÇAĞRI: SAMİMİYSENİZ DESTEK VERİN

Önergeyi bahane için sunduklarını düşündüğünü belirten Bakan Bozdağ, “Samimiler ise gelsinler Genel Kurul’da destek olsunlar. Gelin bu konuyu siyasal istismar malzemesi olmaktan çıkaralım. Kadın ve erkek arasında kurulabileceğinin Anayasaya yazılmasının neresi yanlış. Ben oy birliği ile çıksın isterdim yakışan da budur. Oy birliği ile çıkması gereken bir anayasa değişikliği teklifi yine bertaraf edilmek üzere” diye konuştu.

Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk çiğneniyor Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN 'YSK ÜYELERİNE GÜVENMİYORUM' SÖZLERİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, YSK’ya güvenmiyorum sözlerini değerlendiren Bakan Bozdağ, ''Yüksek Seçim Kurulu Türkiye'nin güven noktasında en güvenilir kurumlarının başında gelir. Türk Seçim Kanununa göre seçimlerde hile ve hurda yapılması imkansızdır. Kim bunu söylüyorsa şimdiden seçim yenilgisine bahane uydurmak için alt yapı oluşturuyordur. Seçimleri siyasi partiler yapar, YSK  organize eder. Kılıçdaroğlu YSK’nın yapısının nasıl olduğundan da haberdar değil.'' dedi.

İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne kadar? İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne... Haberi Görüntüle

AYM'NİN HDP KARARI

Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması talebini reddetmesinin oybirliği ile alınmış isabetli bir karar olduğunu vurgulayan Bekir Bozdağ, tamamiyle mahkemenin takdirinde olan bir konu olduğunu dile getirdi.

23 Nisan bugün Ankara'da EGO otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramında Ankara'da toplu taşıma otobüs-metro bedava mı? 23 Nisan bugün Ankara'da EGO otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk... Haberi Görüntüle

2 HÜKÜMLÜYE AF

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cezalarının kaldırılmasına karar verdiği, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan İlhan Kılıç ve Kenan Deniz, kaldıkları Marmara Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. Konuya ilişkin düşüncelerini aktaran Bakan Bozdağ “Sürekli hastalık, kocama gibi hallerde cezaların kaldırılması konusunda Cumhurbaşkanı'nın yetkisi var. Kenan Deniz ve İlhan Kılıç ile ilgili adli tıp "kocamışlık hali" raporu vermiştir. Buna istinaden sayın Cumhurbaşkanı yetkisini kullanmıştır. Hakkı Kılınç ile ilgili de bir rapor verildi sayın Cumhurbaşkanı'na onu da yeni gönderdik” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading