Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Akar Libya'da, 6 isim daha Trablus'ta olacak

Bakan Akar Libya'da, 6 isim daha Trablus'ta olacak

14 Haziran'daki NATO Zirvesi öncesi bakanlar Libya'da buluşuyor. Sicilya'da İngiliz ve İtalyan mevkidaşıyla görüşen Bakan Akar, Trablus'a ilk inen isim oldu.

Gündem

23.01.2024, 17:33

NATO Zirvesi öncesi Türkiye'den Libya'ya adeta çıkarma yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'den üst düzey bir heyet, Libya'yı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyette, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yer alacak.
Günübirlik ziyarette, Türkiye heyeti Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Libyalı mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirecek. Heyetin, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile de görüşmesi bekleniyor.

Bu kapsamda Libya'ya ilk gelen Milli Savunma Bakanı Akar oldu. Libya öncesi İtalya'nın Sicilya adasına uğrayan Akar, burada İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile üçlü bir görüşmede bir araya geldi. Augusta Limanı'nda demirli HMS Queen Elizabeth uçak gemisinde gerçekleşen görüşmede, ülkeler arasında savunma ve güvenlik alanındaki ilişkilerle bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Ardından uçakla Libya başkenti Trablus'taki Mitiga Havalimanı'na gelen Akar, daha sonra bu ülkedeki Türk birliklerini ziyaret etti. Çavuşoğlu, Soylu, Güler, Fidan, Altun ve Kalın'dan oluşacak heyetin Libya'yı bugün ziyaret etmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading