Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması: Türk gemilerinin çıkışı devam edecek

Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması: Türk gemilerinin çıkışı devam edecek

Milli Savunma Bakanı Akar, tahıl koridorundaki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada "Türk bandıralı gemilerin çıkışında herhangi bir sorun yaşanmadı, onlar çıkışa devam edecekler" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:15

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın tahıl sevkiyatı anlaşmasını askıya alması sonrası Ukrayna limanlarındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN CEVAP BEKLENİYOR

Akar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Şu ana kadar Ukrayna limanlarından ayrılmış olan ve denizde seyir halinde olan gemiler yollarına devam ediyorlar. Ayrıca ikincisi de Türk bandıralı gemilerin çıkışında herhangi bir sorun yaşanmadı, onlar çıkışa devam edecekler. Rusya Savunma Bakanı Soygu’ya verdiğimiz bu bilgilerin endişelerini giderici, oradaki limanlardan tahıl çıkması ve bütün bu intikallerinde bu koridorun insani yardım amacı olarak kullanılmasını belirtik. Bu bilgiler çerçevesinde kendi makamlarıyla görüşmelerini sürdürüyorlar. Bugün yarın kendilerinden bir cevap bekliyoruz. Bu anlaşmanın devam edeceği yönünde mevcut verileri değerlendiriyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading