Yandex Metrica

Bakan Akar'dan Rus mevkidaşına net mesaj: Tek amacımız terörle mücadele

Bakan Akar'dan Rus mevkidaşına net mesaj: Tek amacımız terörle mücadele

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştü. Bakan Akar, Rus mevkidaşına Suriye'nin kuzeyindeki tek amaçlarının terörle mücadele olduğunun altını çizdi.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Tahıl koridoru süresinin ızatılmasından memnuniyetini ileten Akar, Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirtti. Bakan Akar, Suriye'nin kuzeyindeki tek amaçlarının terörle mücadele olduğunu vurguladı. 

 Bakanlık'tan yayımlanan açıklamaya göre; Görüşmede Bakan Akar tarafından,

Ukrayna ve tahıl sevkiyatı bağlamında;

- Küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan tahıl girişiminin uzatılmasındaki işbirliğinden duyulan memnuniyet ile tahıl sevkiyatının kesintisiz devamının önemi,

- Türkiye’nin, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceği bir kez daha vurgulandı.

Suriye’nin kuzeyi bağlamında;

- Ülkemizin tek amacının hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliği ile daha fazla insanlık dramı yaşanmaması için terörle mücadele olduğu,

- Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin liderliğinde başlayan görüşmelerin, bölgede ve Suriye’de barışa ve istikrara giden yolda ciddi katkılar sağlayacağı ve devamının büyük önem taşıdığı dile getirildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli "Sibergöz-31" operasyonu: 18 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

RUSYA'YA TEŞEKKÜR! 

Yapılan ikili görüşmede Bakan Akar tarafından ayrıca, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Rusya Federasyonu tarafından sağlanan destek ve gösterilen dayanışmadan dolayı teşekkür edildi.

23 Nisan'a özel Türk Donanması'nın 23 gemisi halk ziyaretine açılacak! 23 Nisan'a özel Türk Donanması'nın 23 gemisi halk ziyaretine açılacak! Haberi Görüntüle

MSB'DEN TAHIL KORİDORU AÇIKLAMASI

MSB'den geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı gibi Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması Sn. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Millî Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar ve ilgili Bakanlıklarımızın yaptığı görüşmeler ve temaslar sonucunda 19 Mart 2023 tarihinden itibaren uzatıldı. Hem bölge ve dünya barışına hem de gıda fiyatları ve istikrara ciddi katkıları olan anlaşma sayesinde bugüne kadar 800'den fazla gemi ile ihtiyaç sahibi ülkelere 25 milyon ton tahıl sevkiyatı gerçekleştirildi." ifadeleri yer almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading