Yandex Metrica

Bakan açıkladı: Alevlerle boğuşan Yunanistan, Türkiye'den uçak istedi

Bakan açıkladı: Alevlerle boğuşan Yunanistan, Türkiye'den uçak istedi

Alevlerle boğuşan Yunanistan, Türkiye'den yardım istedi. Bakan Pakdemirli, Atina'nın talebini karşılamaya olumlu baktıklarını bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 17:46

Türkiye'de orman yangınları büyük ölçüde kontrol altına alınırken 4 bakan, gazetecilerin karşısına çıkarak güncel bilançoyu ve sahadaki son durumu anlattı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte kameraların karşısına geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, alevlerle boğuşan komşu ülke Yunanistan'ın Türkiye'den yardım talebinde bulunduğunu bildirdi. 

"Yunanistan'ın uçak talebi var. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz" diyen Pakdemirli, Türkiye'deki yangınların hafiflemesiyle birlikte Atina'nın talebinin karşılanacağını söyledi. Pakdemirli, "Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız" dedi. 

Pakdemirli, yangınlara ilişkin son durum hakkında ise şu bilgileri verdi: 

DEM'li belediyelerin skandallar silsilesine bir yenisi daha eklendi! Diyarbakır Belediyesi siteden Türk bayrağını kaldırdı! DEM'li belediyelerin skandallar silsilesine bir yenisi daha eklendi! Diyarbakır Belediyesi... Haberi Görüntüle

DURUM İYİYE GİDİYOR

"Genel itibarıyla Muğla'daki tüm yangınlarla ilgili durum iyiye doğru gidiyor. Muğla'da 16 orman yangını meydana geldi. 6 uçak, 39 helikopter, 630 arazöz, 128 iş makinesi ve 3 bin 600 personel görev yaptı. Orada şu ana kadar 10 bin 400'e yakın sorti yapıldı, 180 bin ton su atıldı. Şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangımız yok. 10 jandarma helikopteri çok kısa bir süre içinde bambi takarak su atmaya bizlere katıldı."

"6 ilde 22 ilçe, 172 köyde 7 bin 220 çiftçinin hasar tespiti yapıldı. Yanan yerlerin başka maksatla kullanılması söz konusu değil, buralar yeniden ağaçlandırılacak. 2 işçi soğutma çalışmaları sırasında uçurumdan yuvarlandı. Helikopterle hastaneye kaldırıldılar. Hayati tehlikeleri yok." 

"TARSİM'le alakalı bir hafta içerisinde tüm ödemeleri gerçekleştireceğiz. Bugün Antalya'ya 9 milyon lira daha gönderdik."

Youtube programında İsrail sitelerine sızdılar! Türk hacker Devran Karaçay'dan Siyonistlere sürpriz! Youtube programında İsrail sitelerine sızdılar! Türk hacker Devran Karaçay'dan Siyonistlere... Haberi Görüntüle

SANTRALDE RİSK YOK 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yangınların vurduğu Muğla'da 2 bin 923 binanın incelendiğini, 173 bina, 230 bağımsız birimin yangından etkilendiğini, ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespit edildiğini söyledi. Termik santralin bulunduğu bölgeyi 3'ü mobil, 10 adet izleme istasyonuyla izlediklerini kaydeden Kurum, "Yüksek risk arz eden tehlikeli bir seviye olmadığı tespit edilmiştir" bilgisini verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading