Yandex Metrica

Bahtiyar Paşa İran sınırında: Erivan-Tahran ittifakına karşı Türk orduları dimdik ayakta

Türkiye ve Azerbaycan'a karşı Ermenistan'la açık ittifak kuran İran, Karabağ sınır hattında tatbikat başlatıp Bakü'yü tehdit edince sert bir cevap aldı. Türk orduları, Tahran güçlerinin hemen yakınında bir karşı tatbikat başlattı. Mehmetçiklere Zakir Hasanov'la birlikte FETÖ'nün Balyoz kumpasıyla hedef aldığı Korgeneral Bahtiyar Ersay komuta ediyor.

Gündem

24.04.2024, 07:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlham Aliyev'le birlikte Karabağ güneyindeki Zengilan Havaalanı'nı hizmete açtığı gün sınırın hemen öbür yanında 45 bin askerle boy gösteren İran, Türk ordularından net bir cevap aldı. 

Azerbaycan ordusu, İran'ın yığınak yaptığı bölgenin hemen karşısında tatbikat başlattı.

Bu hamle aynı zamanda "Ermenistan'ın toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir", "Harita değişirse müdahale ederiz", "Zengezur Koridoru açılmamalı" şeklinde mesajlar vererek Bakü'ye tehdit yollayan Tahran yönetimine karşı bir meydan okuma oldu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her hâl ve şartta destek verdiği Azerbaycan ordusunun tatbikatını Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la birlikte Türkiye'nin yakından tanıdığı bir komutan yönetiyor: Korgeneral Bahtiyar Ersay...

Tokat’ta deprem fırtınası sonrası Naci Görür'den uyarı: Güneybatıdakiler dikkatli olmalı Tokat’ta deprem fırtınası sonrası Naci Görür'den uyarı: Güneybatıdakiler dikkatli olmalı Haberi Görüntüle

FETÖ BALYOZ'LA HAPSE ATTIRMIŞTI

Korgeneral Bahtiyar Ersay, İran-Azerbaycan sınırındaki tatbikatı Zakir Hasanov'la birlikte izledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Balyoz kumpasıyla hapse atılıp 16 yıl cezaya mahkûm edildikten sonra Hasdal ve Hadımköy'de 31 ay hapis yatan Bahtiyar Paşa, kumpasın çökertilmesinin ardından TSK'daki görevine geri dönmüş ve albay rütbesindeyken 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'cü teröristlerle mücadele etmişti. 

Tuğgeneralliğe terfisi sonrası Hakkari 2. Hudut Tugay komutanı olarak Çukurca'ya atanan Bahtiyar Ersay, emrindeki komandolarla birlikte PKK'lılara yönelik sürek avı başlatarak yüzlerce teröristi etkisiz hale getirdi. 

Operasyonlar sırasında dağda askerlerinin yanından hiç ayrılmayan, onlarla birlikte savaşan, Mehmetçikle namaz kılan Bahtiyar Ersay, başta emrindeki komando birliği olmak üzere bölge halkının gözünde eşsiz bir yere oturdu. 

Tümgeneralliğe terfisinin ardından atandığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığında da başarılı bir dönem geçiren Ersay, geçtiğimiz yıl Karabağ bölgesine gönderilmiş ve yeni sıfatı 'Azerbaycan Görev Grubu Komutanı' olmuştu. 

Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden Müge Anlı'ya çıktı, olay ne? Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden... Haberi Görüntüle

İRAN'A CEVAP SINIRIN SIFIR NOKTASINDA

Bahtiyar Paşa, İran'ın tehditlerine cevabı Azerbaycan askerleriyle birlikte sınırın sıfır noktasından verdi. Türkiye-Azerbaycan ittifakına geri adım attıramayacağını fark eden Tahran yönetimi, Karabağ işgalini sürdürmek isteyen Ermenistan'a zaman kazandırmak için 3+3 formülü önerdi ve Aliyev'i Tahran'a davet etti. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev bu daveti reddederken İran'da tamamı Türklerden oluşan Tebriz ve çevresinde halka yönelik sert tutum, bölgede gerilimi daha da artırdı.

Verdiği mesajlarla Bakü'yü sık sık tehdit eden ve Ermenistan'ı askeri bakımdan da teçhiz etmeye başlayan İran'ın kışkırtıcı hamleleri Karabağ'da yeni bir savaşla sonuçlanırsa, Türk ordularının ortak operasyonunu yöneten isimlerden biri Korgeneral Bahtiyar Ersay olacak. 

Kardeş Azerbaycan ordusu İran sınırında askeri önlemleri artırdı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading