Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Dört parçalı büyük Kürdistan'ın kurulmasından yana mısın?

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Dört parçalı büyük Kürdistan'ın kurulmasından yana mısın?

MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretini yorumladı. Bahçeli, 'Abdullah Öcalan'ın ailesini de ziyaret edip onlarla hasret gidermeyi planlıyor musun?' sorusunu sordu.

Gündem

23.01.2024, 18:57

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretini yorumladı.

Bahçeli, "PKK, 1978 yılında, Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Fis köyünde birinci sözde kongresinde, Marksist-Leninist çizgide büyük Kürdistan'ın kurulmasını hedef olarak belirlemişti. Sayın Kılıçdaroğlu, dört parçalı büyük Kürdistan'ın kurulmasından yana mısın, değil misin? Açıkla." dedi.

Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

Kılıçdaroğlu, düzenlenen toplantıya katılanlara hitaben gerçekleştirdiği konuşmasının bir yerinde, "bana her şeyi açık açık sorabilirsiniz" diyerek sözde demokrat bir imaj vermeye, gerçeklerle bağdaşmayan her düşünceye açık bir profil çizmeye heveslenmiştir.

Tarihsel kökü Diyarbakır'da kurulan Akkoyunlulara dayanan bir vatan evladı olarak Kılıçdaroğlu'na benim de sorularım vardır ve cevabını almak en doğal hakkımdır. Sayın Kılıçdaroğlu, madem bu kadar geniş gönüllü ve hazır cevapsın, o zaman hodri meydan.

İBB Başkan adayı Kurum'dan İmamoğlu'na metro tepkisi: 5 yılda tek... Haberi Görüntüle

'EVET/HAYIR DEMEN YETERLİ'

PKK, 1978 yılında, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nin Fis Köyü'nde birinci sözde kongresinde, Marksist-Leninist çizgide büyük Kürdistan'ın kurulmasını hedef olarak belirlemişti. Sayın Kılıçdaroğlu, dört parçalı büyük Kürdistan'ın kurulmasından yana mısın, değil misin? Açıkla.

Terörist Demirtaş'ın annesini ziyaret etmeyi düşünüyorsan, hemen arkasından Şanlıurfa'ya geçip İmralı canisi Abdullah Öcalan'ın ailesini de ziyaret edip onlarla hasret gidermeyi planlıyor musun? Cevabı uzun uzun vermene gerek yok. Evet/hayır demeni yeterli kabul edeceğim.

Sayın Kılıçdaroğlu, son sorum şudur: 28 Şubat 2022 tarihinde yuvarlak masa etrafında buluştuğun zillet ortaklarına bağımsız büyük Kürdistan'a taraftar olup olmadıklarını sorup onların gerçek niyetini, kafalarının içinde saklı duran kanaatlerini öğrenmeyi aklından geçiriyor musun?

Van'da eğitime kar engeli: Okullar 1 gün tatil edildi Haberi Görüntüle

'BARIŞ VE ATEŞKES ARAYIŞINI KUNDAKLAMA GİRİŞİMİDİR'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti, Türkiye'nin öncülüğünde Antalya Diplomasi Forumu'nda bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı ile Ukrayna Dışişleri Bakanı'nın ateşkes ve barış arayışını kundaklama girişimidir ve dış bağlantılı siyasi bir operasyondur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading