Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bağımsız (!) T24, PKK aygıtının yalanını manşete taşıdı, ortaya ders konusu olacak bir yalan hikayesi çıktı

Bağımsız (!) T24, PKK aygıtının yalanını manşete taşıdı, ortaya ders konusu olacak bir yalan hikayesi çıktı

PKK medyasıyla sıkça paslaşan 'bağımsız' T24, "AKP ve MHP'li başkanların yeğenleri uyuşturucudan tutuklandı" başlığıyla bir haber servis etti. Muhalif sitelerin aynı başlıkla kullandığı haber, İletişim Fakültelerine konu olacak organize bir yalanın son örneği oldu.

Gündem

11.02.2024, 21:42

'Bağımsız' internet gazetesi T24, "AKP ve MHP'li başkanların yeğenleri uyuşturucudan tutuklandı" başlığıyla bir haber servis etti. T24, terör örgütü PKK'nın propaganda aygıtı Mezopotamya Ajansı'nın iddiasını aynı şekilde manşetine taşıdı. Ancak sözde 'bağımsız' internet gazetesinin "AKP ve MHP'li başkanların yeğenleri" dediği ve diğer muhalif gazetelerin de aynı başlıkla duyurduğu kişiler CHP'li siyasetçilerin yeğenleri çıktı.

PKK'nın 'Mezopotamya' adlı propaganda aygıtında yayınlanan iddia aynı başlıkla T24'te yayınlandı. 

Yayınlanan metne göre, Erzincan'da durdurulan bir aracın içinden 25 kilo uyuşturucu çıktı ve şüpheli şahıslar Diyar Bingöl, Serdar Demir ve Mücahit Altun gözaltına alınmaları sonrası tutuklandı. 

Cezaevine gönderilen zanlılardan Diyar Bingöl'ün CHP Bingöl Karlıova İlçe Başkanı Sıddık Bingöl'ün yeğeni olduğu ortaya çıktı. Yani Diyar Bingöl'ün birinci derece akrabası bir CHP'liydi. Ancak Diyar Bingöl'ün 6. dereceden bir akrabası daha vardı ki, bu şahıs AK Parti'de görev yapıyordu. O isim Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl'den başkası değildi.

T24 ve muhalif haber sitelerinin "AKP'li başkanın yeğeni" diye servis ettiği haberde geçen Veysi Bingöl, uyuşturucu zanlısı Diyar Bingöl'ün 6. dereceden akrabasıydı. Sözkonusu haberlerde Diyar Bingöl'ün birinci derece akrabası olan CHP'liye yer verilmedi. 

Araçta uyuşturucuyla yakalanan ikinci isim Serdar Demir'di. Bu kişinin 4. dereceden akrabası, yani teyzesinin kayınbiraderi MHP Bingöl Karlıova İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görünüyor. T24 ve muhalif haber siteleri 4. dereceden akraba ilişkisini 'amca/yeğen' gibi göstermekten çekinmedi. 

Araçtaki üçüncü şahıs olan Mücahit Altun ise 2007-2010 yıllarında CHP Bingöl Karlıova İlçe Teşkilatı Üyesi olan Hamdi Altun'un öz yeğeniydi. Yani Hamdi Altun, Mücahit Altun'un öz dayısı çıktı. Mücahit Altun'un diğer dayısının ise MHP Bingöl Karlıova İlçe Teşkilatı Üyesi Necati Altun olduğu tespit edildi. 'Bağımsız' T24 ve muhalif haber sitelerinin uyuşturucu zanlılarının CHP'li akrabalarından bahsetmemesi dikkat çekti. 

Yalanı ortaya çıkan T24, ilk kullandığı başlığın başına 'MHA' ibaresini ekleyerek tüm günahlarından kurtulmayı denedi. Ancak T24'ün manşette referans verdi 'MHA', terör örgütü PKK'ya bağlı Mezopotamya Haber Ajansı'ndan başkası değildi. Sözkonusu dezenformasyonun önümüzdeki yıllarda İletişim Fakültelerinde ders konusu olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading