Yandex Metrica

Bağcılar'da, "erkek olan gelsin" tehdidini savuran Suriyeli sığınmacı yakalandı

İstanbul Bağcılar'da dükkanının önündeki sokakta sandalyeye oturup, "erkek olan gelsin" tehdidini savuran Suriyeli sığınmacı gözaltına alındı. Suriye uyruklu sığınmacı hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:07

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, dükkanının önünde yol kenarına koyduğu sandalyede oturan Suriyeli esnaf ile bir araç sürücüsü arasında başlayan tartışma sonrası sokakta çıkan kavgada ortalık birbirine girdi. DHA'nın haberine göre, sandalye yol kenarına tekrar getirip "Erkek olan buraya gelsin" diye bağırıp tehditlerde bulunan Suriyeli esnaf H.H. savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

2024 Öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden (Okul Öncesi-Rehberlik-Sınıf Öğretmenliği) kaç kişi atanacak? 2024 Öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden (Okul Öncesi-Rehberlik-Sınıf... Haberi Görüntüle

KAVGA SONRASI YOL KENARINA SANDALYE KOYUP TEHDİT SAVURDU

Olay, önceki gün saat 17.00 sıralarında Çınar Mahallesi 842'nci Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, sokaktan geçen bir sürücü dükkanın önünde, yol kenarında oturan Suriye uyruklu esnaf H.H.'yi trafiği engellediği gerekçesiyle uyardı.

Bunun üzerine sürücü ile Suriyeli esnaf arasında tartışma çıktı. İddiaya göre Suriyeli sığınmacı küfredince olay büyüdü. Ardından başkalarının da olaya dahil olmasıyla sokakta ortalık birbirine girdi. Bu sırada H.H. dükkanından sandalyeyi tekrar çıkararak, "Erkek olan buraya gelsin" diye bağırıp etrafa tehditler savurdu.

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK"

Olayın görüntülerinin ortaya çıkması üzerine savcılık, H.H. hakkında "Halk arasında kin ve düşmanlığa tahrike yol açacak şekilde etrafa hakarete ve tehdit içeren sözler sarf etmesi" nedeniyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis, Suriye uyruklu H.H.'yi gözaltına aldı. İşlemleri süren şüphelinin yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İletişim Başkanlığı duyurdu:  Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! İletişim Başkanlığı duyurdu: Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! Haberi Görüntüle

SINIR DIŞI EDİLECEK

Açıklamada, Suriye uyruklu H.H'nin gözaltına alındığı, adli ve idari işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edileceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading