Yandex Metrica

Babacan, Altılı Masa'nın yönetim modeliyle ilgili ağzındaki baklayı çıkardı: Bir parti bile isteyemezse onaylayamıyoruz!

Babacan, Altılı Masa'nın yönetim modeliyle ilgili ağzındaki baklayı çıkardı: Bir parti bile isteyemezse onaylayamıyoruz!

Büyük krizlerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan eden Altılı Masa, Türkiye'ye vadettiği yönetim modeliyle konuşulmaya devam ediyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir canlı yayında, vadettikleri yönetim modelindeki eleştirileri doğrularcasına itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Ali Babacan, İstanbul Sözleşmesi'nden verdiği örnekle yapılan eleştirileri kendi ağzıyla doğruladı. Babacan, 6 partinin de aynı fikirde olmadığı gerekçesiyle bu konu başlığının ortak politikalar metnine alınmadığını söyledi. Bir nevi 'kaos itirafında' bulunan Babacan, "6'da 6 mutabakat önemli ilkemiz. Bir parti bile itiraz ederse o madde ortak politikalar metnine girmiyor" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Altılı Masa yaşanan birçok krizin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını resmen ilan etmişti. Yayımlanan mutabakat metninde muhalefete yakınlığıyla bilinen birçok kişinin de karşı çıktığı maddeler yer almıştı. Altılı Masa, Türkiye'ye vadettiği yönetim modeliylede eleştirilmeye devam ediliyor. 

Kuzey Irak'ta PKK'ya yeni operasyon mu geliyor? SETA uzmanından dikkat çeken açıkama: DEM Parti detayı dikkat çekti Kuzey Irak'ta PKK'ya yeni operasyon mu geliyor? SETA uzmanından dikkat... Haberi Görüntüle

YANDAŞLARI BİLE TEPKİ GÖSTERDİ 

CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV canlı yayınında, muhalefetin 7 cumhurbaşkanı yardımcısı formülüne tepki göstermiş, bu yapılanmanın karmaşık olduğunu ifade ederek, "Belli görevler savaş ilanı, OHAL ilanı, belli atamalar ile ilgili cumhurbaşkanı yardımcılarının uzlaşması şart olduğunu ifade ediyor. Bunun mekanizması geliştirilmeden bu krizlere gebe bir durumdur." demişti. Partilere bakanlık verilmesini de eleştiren Saymaz, "Bakan kimi tanıyacak. Bakan parti başkanını mı tanıyacak cumhurbaşkanı mı tanıyacak. Bir bakan ile ilgili iki başlık yaratır." diye açıklamada bulunmuştu. 

Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Zehir tacirlerine geçit yok! Narkoçelik-13 operasyonuyla 194 şüpheli yakalandı! Haberi Görüntüle

İTİRAF NİTELİĞİNDE AÇIKLAMALAR 

Bu akşam saatlerinde Halk TV canlı yayınına katılan Altılı Masa'nın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendilerine yöneltilen eleştirileri doğrularcasına itiraf niteleğinde açıklamlarda bulundu.

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Haberi Görüntüle

ALTILI MASA TÜRKİYE'YE KAOS MU VADEDİYOR?

İstanbul Sözleşmesi konusunda 6 partinin mutabık kalamadığını belirten Ali Babacan, bu nedenle ortak politikalar metninde sözleşmeye dönme talebinin yer almadığını ifade etti. 

Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot Festivali ne zaman başlayacak? Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot... Haberi Görüntüle

BİR PARTİ BİLE İTİRAZ EDERSE ONAYLANAMAZ 

Ali Babacan, "İstanbul Sözleşmesi'ne dönülmesi ile alakalı 6 parti arasında tam mutabakat sağlanamadığı için bunu ortak politikalar metnine eklemedik. 6 partinin önemli bir ilkesi var 6'da 6 mutabakat. Bir partinin bile kuvvetli itirazı varsa o politikalar metnine girmiyor." dedi.

Babacan'ın yaptığı açıklama ise gündeme tekrar "85 milyonluk Türkiye bu şekilde nasıl yönetilecek?" sorusunu getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a rest: Söylediklerimin arkasındayım Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a rest: Söylediklerimin arkasındayım Haberi Görüntüle

"BEYAZ DUMAN TÜTECEK DERTLER BİTECEK" DEMİŞTİ

Babacan, aday belirleme sürecinde katıldığı canlı yayında, sürecin 'beyaz duman' ile neticeleneciğini söylemişti. "En sonunda o 6'lı masada bir beyaz duman tütecek. Beyaz duman tüttüğünde de diyeceğiz ki hayırlı olsun" diyen Babacan tepkilerin hedefi haline gelmişti.'Beyaz Duman' kavramı, Vatikan'daki Papa seçimlerinde belirleyici bir unsur olarak biliniyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading