Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Azerbaycan'dan Filistin'de temsilcilik açma kararı! Sevinçle karşılandı

Azerbaycan'dan Filistin'de temsilcilik açma kararı! Sevinçle karşılandı

Ramallah'ta Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile bir araya gelen Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Azerbaycan'ın Filistin'de temsilcilik açma kararı aldığını söyledi. Azerbaycan'ın bu yıl içinde Filistin'de temsilcilik açma kararı memnuniyetle karşılandı.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki bir araya geldi. Bakanlar düzeyinde yapılan görüşmede iki ülke arasındaki iyi ilişkilere dikkati çekildi. Azerbaycan'ın Filistin'de diplomatik temsilcilik açma kararı ise memnuniyetle karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Maliki, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile Ramallah'taki bakanlık merkezinde bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Fidan: 'Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oyun oynanmasına asla... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN İHLALLERİ ELE ALINDI

Bakanlar görüşmede Filistin topraklarındaki son gelişmeler ile İsrail'in ihlallerini ele aldı.

2024 MANİSA-SALİHLİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Salihli'de hangi... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN'DAN TEMSİLCİLİK KARARI

Bayramov, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın iki devletli çözüm seçeneğini ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediğine ifade etti.

Ayrıca Bayramov, Azerbaycan'ın Filistin'de yıl içerisinde bir diplomatik temsilcilik açacağını söyledi.

Üsküdar'da Hilmi Türkmen'in katılımı ile Gümüşsu Camii bugün açılıyor! Haberi Görüntüle

YERLEŞİMCİ İŞGAL PROJESİ SÜRÜYOR

Filistinli Bakan Maliki ise, "İsrail, Apartheid rejimi ve ırkçılığa dayanan sömürgeci, yerleşimci işgal projesini sürdürüyor." dedi.

Bayramov'un diplomatik temsilciliğin açılışı için yapacağı ziyareti beklediğini belirten Maliki, "Bu karar Azerbaycan Cumhuriyeti ile kültür, turizm, eğitim, bilimsel araştırma ve kalkınma gibi birçok alanda işbirliğini artırmakta ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak çıkar alanlarında güçlendirilmesine katkı sağlamaktadır." dedi.

Para kulesiyle ilgili algı operasyonuna girişti! Özgür Özel'den Fatih Keleş... Haberi Görüntüle

BÜYÜKELÇİLİK DÜZEYİNE YÜKSELTİLMELİ

İki ülke arasındaki iyi ilişkilere değinen Maliki, Azerbaycan'ın ülkesinde açma kararı aldığı diplomatik temsilciliğin büyükelçilik düzeyine yükseltilmesini umduğunu da kaydetti.

Maliki, Filistin ile Azerbaycan’ın kardeşlik ve dostluğa dayalı ilişkilere, halklarının benzer tarihi, dini ve kültürel değerlere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading