Yandex Metrica

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Türkiye'ye övgü! Dünyada sözü geçen bir ülke haline geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Türkiye'ye övgü! Dünyada sözü geçen bir ülke haline geldi

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, konuşmasında Türkiye'ye övgüde bulundu. Aliyev, 'Türkiye, sadece bölgede değil tüm dünyada sözü geçen bir ülke haline gelmiştir. Aynı zamanda bir güç odağı olmuştur' sözlerini kaydetti.

Gündem

23.01.2024, 20:35

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye'nin her zaman hem iyi hem de kederli günlerde birbirinin yanında olmayı sürdürdüğünü kaydederek gelecek süreçte de bunun böyle olmaya devam edeceğini vurguladı.

23 Nisan kargolar ve PTT açık mı? 2024 23 Nisan salı günü kargolar açık mı? MNG, Yurtiçi, Surat, Aras, PTT! 23 Nisan kargolar ve PTT açık mı? 2024 23 Nisan... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN LİDERLİĞİ SAYESİNDE DEPREMİN ÜSTESİNDEN GELECEKLER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği sayesinde Türkiye'nin bu depremin sonuçlarının üstesinden geleceğini ifade eden Aliyev, Erdoğan'ın siyasi, diplomatik ve manevi desteği sayesinde 2. Karabağ Savaşı'nın ilk saatlerinden en son gününe kadar Türkiye’nin desteğini yanlarında gördüklerini belirtti.

Aliyev, 44 gün süren savaş boyunca Türk halkının da Azerbaycan’ın yanında olmaya devam ettiğini söyledi.

Haziran 2021'de Türkiye ile Azerbaycan arasında Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığını anımsatan Aliyev, bu beyannamenin Karabağ Zaferi'ni taçlandırdığını ve ittifak çerçevesinde yürütülen ikili ilişkilere de katkı sağladığını ifade etti.

Bakan uyardı: Yurt genelinde sıcaklıklar artacak! Bazı illerde 30 derecenin üstüne çıkacak Bakan uyardı: Yurt genelinde sıcaklıklar artacak! Bazı illerde 30 derecenin... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE DÜNYADA SÖZÜ GEÇEN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ 

Aliyev, geçen 20 yıl içinde Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin zaferlerle dolu bir yol üzerinde saygıdeğer şekilde ilerlediğini belirterek "Türkiye, sadece bölgede değil, tüm dünyada sözü geçen bir ülke haline gelmiştir. Aynı zamanda bir güç odağı olmuştur." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Türk dünyasının Türk devletlerinin sınırlarıyla kısıtlı olmadığını vurgulayan Aliyev şu sözlere yer verdi: 

Dünyada 50 milyondan fazla Azerbaycanlı bulunmaktadır. Bunların sadece 10 milyonu Azerbaycan'da yaşamaktadır. 1920'de Sovyet hükümetinin kararıyla tarihi topraklarımız olan Batı Zengezur'un Azerbaycan'dan koparılarak Ermenistan'a verilmesi, Türk dünyasının coğrafi olarak kopmasına neden olmuştur. Şimdiki Ermenistan topraklarında yaşayan Azerbaycanlılar oradan kovulmuştur.

İbrahim Tatlıses'in torunu Mert Tatlıses kimdir? İbrahim Tatlıses torununu neden mahkemeye verdi? İbrahim Tatlıses'in torunu Mert Tatlıses kimdir? İbrahim Tatlıses torununu neden... Haberi Görüntüle

TÜRK DÜNYASI TÜRK DEVLETLERİNİN SINIRLARIYLA KISITLI DEĞİLDİR 

Ermenistan, Karabağ ve Doğu Zengezur'da yaptığı gibi şimdiki Ermenistan arazisinde yani Batı Azerbaycan'da kültürel mirasımızı, tarihi anıtlarımızı, camilerimizi yıkmıştır. Azerbaycan, defalarca UNESCO'ya şimdiki Ermenistan topraklarında Azerbaycan kültürel mirasının durumunun öğrenilmesi hususunda başvuruda bulunmuştur ve olumlu yanıt beklemektedir.

Batı Azerbaycan'da etnik temizliğe uğrayan soydaşlarımız, Batı Azerbaycanlılar Topluluğunu oluşturdu. Onlar, tarihi topraklarına barış yoluyla dönmeyi amaç edindiler. Batı Azerbaycanlılar Topluluğunun hazırladığı dönüş konseptine göre şimdiki Ermenistan topraklarından sınır dışı edilen Azerbaycanlıların kendi yurtlarına dönüşü için onay ve garanti mekanizmasına sahip, hukuki zorunluluk içeren uluslararası mutabakat sağlanmalıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading