Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ayşenur Arslan'dan haddi aşan sözler! Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef aldı

Ayşenur Arslan'dan haddi aşan sözler! Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef aldı

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, terör örgütü EOKA’nın saldırısından Kıbrıs Türk halkını korumak amacıyla kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef aldı. Arslan haddini aşarak, teşkilatı 'illegal ve suikastçı' bir örgüt olarak nitelendirdi.

Gündem

23.01.2024, 18:47

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, yine haddi aşan sözleriyle gündeme geldi. Arslan sunduğu programda, terör örgütü EOKA’nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak amacıyla kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alarak, 'illegal ve suikastçı bir örgüt' dedi.

Arslan açıklamasında, "Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele AK Parti değil, mesele doğrudan Türkiye'dir! Haberi Görüntüle

MHP'Lİ KARAKAYA'DAN SERT TEPKİ: YAZIKLAR OLSUN

Arslan'ın sözleri üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya sert tepki gösterdi.

Karakaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ayşenur Aslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımlamıştır. TMT, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonudur İhanetin geldiği noktaya bakın! Yazıklar olsun! Türk Milleti adına program sunucu ve Halk TV'den özür ve düzeltme bekliyoruz. Derhal"

Orgeneral Bayraktaroğlu'nun sınır ziyaretinde dikkat çeken görüntü: ASELSAN SURALP sınırın... Haberi Görüntüle

TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI NEDİR? HANGİ AMAÇLA KURULMUŞTUR?

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz aylarda Rumların da hedef aldığı Türk Mukavemet Teşkilatı’nı şu sözlerle tanımlamıştı:

"TMT bir saldırı örgütü değil, bir savunma örgütüdür. Terör örgütü EOKA’nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulmuştur. EOKA terör örgütü gibi savunmasız insanları, kadınları, çocukları, yaşlıları katletmemiş, katliam ve soykırım uygulamamıştır. TMT, sadece Kıbrıs Türk halkının varlığını, namus ve haysiyeti ile insanca yaşama hakkını savunmuştur. Ve eğer TMT olmasaydı, Kıbrıs’ta ikinci bir Girit faciası yaşanacak, bir tek Türk bile sağ bırakılmayacaktı. Bu nedenlerle TMT kurucularına ve TMT’nin kahraman neferlerine minnet borcumuz vardır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading