Yandex Metrica

Ayn el-Arab bombalanıyor: Rejim üniforması giymiş teröristler öldürüldü

Ayn el-Arab bombalanıyor: Rejim üniforması giymiş teröristler öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye kuzeyini vurmaya devam ediyor. Teröristlerin işgali altındaki Ayn el-Arab ilçesi bir kez daha bombalandı. Top atışları ve savaş uçaklarının bıraktığı mühimmat, rejim üniforması giymiş teröristlerden en az 16'sını öldürdü.

Gündem

23.01.2024, 19:41

Suriye kuzeyinde PKK/YPG terörüne göz açtırmayan Türk Silahlı Kuvvetleri, Suruç'a komşu Ayn el-Arab'da (Arappınarı) operasyonlara devam ediyor. Terör örgütü ve Amerikan ordusunun 'Kobani' olarak isimlendirmeye çalıştığı bölge, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ve SİHA'lar tarafından vuruldu. 

İlçe merkezinin dışında teröristlerin bulunduğu bir noktanın hedef alındığı sanılırken, PKK/YPG'nin propaganda aygıtları bombardıman nedeniyle 16 rejim milisinin öldüğünü ileri sürdü. 

Türkiye'nin askeri harekâtına karşı Esed rejimiyle işbirliği yapan PKK/YPG'liler yine rejim üniformaları giymişti. Son operasyonda öldürülenlerin rejim üniforması giymiş PKK'lılar olduğu tahmin ediliyor.

Çöl tozu İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'da çamur yağacak mı? Çöl tozu İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'da çamur yağacak mı? Haberi Görüntüle

VURULAN NOKTA ÇARIKLI KÖYÜ

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının hedef aldığı bölgenin Ayn el-Arab kırsalındaki Çarıklı köyü olduğu öğrenildi. Burada terör örgütü PKK/YPG veya rejim milislerine ait hangi hedeflerin vurulduğu ve kaç teröristin öldürüldüğü bilgisi tam olarak netleşmedi. Sözkonusu hava operasyonu Suriye'ye beklenen büyük harekât konusunda ümitleri artırdı.  

Öte yandan terör örgütüne yakın kaynakların diğer iddiası da Ayn el-Arab merkezinde bir adet aracın SİHA atışıyla vurulduğu yönünde oldu. Araçta kim ya da kimlerin bulunduğu henüz netlik kazanmazken, PKK'nın olay sonrası 'siviller katlediliyor' propagandasına sarılması dikkat çekti. 

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekât bölgelerine yönelik sızma girişimlerine anında karşılık veren Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu, her gün onlarca teröristi bu şekilde imha ediyor. Saldırı hazırlığında olduğuna yönelik istihbarat alınan terör grupları ise sınır ötesinde SİHA'lardan fırlatılan mühimmat ya da obüs-top atışlarıyla etkisiz hale getiriliyor.   

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading