Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Aydınlık'ta CIA iddiası: Sedat Peker'i Amerika'ya götürecekler!

Aydınlık'ta CIA iddiası: Sedat Peker'i Amerika'ya götürecekler!

Aydınlık gazetesine konuşan kaynaklar, Amerikan istihbaratının firari organize suç örgütü lideri Sedat Peker için devreye girdiğini ve CIA'nın Peker'i BAE'den alıp ABD'ye götürme hazırlığı yaptığını iddia ediyor.

Gündem

23.01.2024, 19:51

Birleşik Arap Emirlikleri'nde ikamet eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yakında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) merkezi Amerika'ya götürüleceği iddia ediliyor. En yakın adamının bir süre önce Arnavutluk'ta yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin ardından ABD istihbarat kurumu CIA'nın devreye girdiği ve Sedat Peker'i BAE'den alıp ABD'ye götürmek için temaslarda bulunduğu belirtildi. 

Aydınlık gazetesinin iddiasına göre Washington, yaklaşan seçimler öncesi Sedat Peker'i propaganda malzemesi olarak kullanma amacında. Peker'in Türkiye'ye iadesi endişesi taşıyan Amerikan istihbaratının bunun önüne geçmek için Birleşik Arap Emirlikleri istihbaratıyla irtibata geçtiği ve firari mafya eskisini Washington'a götürme niyetinde olduğu belirtiliyor. 

Gazetenin görüştüğü kaynaklar, "ABD, Peker'i tam denetim altına alma peşinde. Peker'in sosyal medya üzerinden istediği gibi operasyon yapmasını istiyorlar" dedi. Bakanları ve bürokratları hedef alarak AK Parti hükümetini yıpratma görevi üstlenen Peker'e ABD seyahatinin ardından yeni operasyon görevlerinin verileceği ve planın 2023 seçimleri öncesi devreye sokulmak istendiği ifade ediliyor. 

EMRE OLUR İFADE VERMİŞTİ

Emre Olur ve Sedat Peker

Sedat Peker'in iddialarını sosyal medyada paylaşan yardımcısı Emre Olur, Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye getirilmiş ve sorgusunun ardından tutuklanmıştı. Olur, İstanbul Emniyeti'nde verdiği ifadede Peker paylaşımlarını 'cahilliğinden yaptığını' dile getirmiş, Peker'le iletişime geçmek isteyen çok sayıda gazetecinin kendisiyle ileşitim kurduğunu belirtmişti. İrtibatta olduğu isimleri polise veren Olur, Sedat Peker suç örgütü ile bir ilişkisini bulunmadığını ileri sürmüştü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading