Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi başlıyor; Cumhurbaşkanı Erdoğan Prag yolcusu

Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi başlıyor; Cumhurbaşkanı Erdoğan Prag yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, davet üzerine 6 Ekim Perşembe günü Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu liderler toplantısına katılacak. Toplantıda görüşülecek ana konular Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı, enerji krizi ve ekonomik durum olacak.

Gündem

23.01.2024, 19:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği kaldığı yerden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, davet üzerine 6 Ekim Perşembe günü Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu liderler toplantısına katılacak.

24 Şubat'tan bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşı başta zirvenin bir numaralı maddesi olacak. Türkiye, kritik zirvede "barış ve güvenlik, terörle mücadele, enerji ve iklim, ekonomi, göç ve ulaşım" konularında özgün, rasyonel ve yenilikçi fikirlerini aktaracak.

Sızma girişimine izin yok! PKK'lı terörist MİT'in desteklediği operasyona paketlendi Haberi Görüntüle

ERDOĞAN PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının gerçekleşeceği Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paşinyan'a, özel temsilciler arasındaki görüşmelerin üçüncü ülkelerde değil Türkiye ve Ermenistan'da dönüşümlü olarak yapılmasını önerecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede daha fazla gerilim yaşanmaması için provokasyonlardan uzak durulması ve Azerbaycan ile nihai barış anlaşmasının imzalanması yönünde mesajlar vermesi bekleniyor. Karabağ Savaşı'nı bitiren 10 Kasım mutabakatında kurulması kararlaştırılan kazan-kazan anlayışına dayalı Zengezur koridorunun bir an önce işlevsel hale gelmesi konusunun da gündeme gelmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer liderle de ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Irak’ın kuzeyine terör operasyonu! Çok sayıda PKK'lı öldürüldü Haberi Görüntüle

RESMİ BİLDİRİ ÖNGÖRÜLMÜYOR

Avrupa Siyasi Topluluğunun Avrupa kıtasındaki ülkelerin siyasi koordinasyonu için bir platform oluşturmasını amaçlıyor. Prag'daki ilk toplantıda liderler öğle saatlerinde bir araya gelecek. Ardından yuvarlak masa toplantıları yapılacak ve liderler bu oturumlara katılmaya davet edilecek. Liderlerin ikili görüşmeler yapması da bekleniyor. Toplantılar ve görüşmelerin ardından akşam yemeğiyle kapanış toplantısı yapılması öngörülüyor. 6 Ekim'de yapılacak ilk toplantının sonunda resmi bir bildiri yayımlanması veya resmi kararlar alınması beklenmiyor.

Soros fonu! FETÖ ve PKK sitelerine Avrupa'dan milyonluk destek Haberi Görüntüle

17 ÜLKEYE DAVET GÖNDERİLDİ

Türkiye’nin yanı sıra davet gönderilen ülkeler Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İzlanda, Kosova, Lihtenştayn, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan, İsviçre, Ukrayna ve İngiltere olarak belirlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading