Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa'nın şaibe fonu! Türkiye karşıtları para yağdırmak için sıraya girmiş

Avrupa'nın şaibe fonu! Türkiye karşıtları para yağdırmak için sıraya girmiş

Oy ve Ötesi Derneği, seçimlerde şaibe olabilir algısıyla sandıklarda görev almak üzere 50 bin gönüllü topladı ve bu sayıyı 200 bine çıkarmak istiyor. Bu derneğin ABD ve Avrupa ülkelerinden milyonlarca liralık fon aldığı ortaya çıktı. Derneğe sadece İsveç Başkonsolosluğu 15 Mart 2023’te 1 milyon 346 bin lira para aktardı.

Gündem

23.01.2024, 20:52

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandığa gitmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

Bu seçimde, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyeleri seçilecek.

Seçimde, pusuladaki sıralamaya göre, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adayı olarak yarışacak.

2014 yılında kurulan Oy ve Ötesi Derneği, seçimlerde şaibe olabilir algısıyla sandıklarda görev almak üzere 50 bin gönüllü topladı ve bu sayıyı 200 bine çıkarmak istiyor.

Ancak bu dernekle ilgili çarpıcı bir detay dikkat çekti. Oy ve Ötesi Derneği'nin ABD ve Avrupa ülkelerinden milyonlarca liralık fon aldığı ortaya çıktı.

İsveç Başkonsolosluğu’nun yanı sıra ABD Büyükelçiliği, Hollanda Büyükelçiliği, Norveç Büyükelçiliği ile European Endowment for Democracy ve Almanya merkezli Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin aralarında bulunduğu çok sayıda kuruluş, Oy ve Ötesi Derneği'ne sağladı.

Kedi babası! Minik dostu kucağından inmek bilmedi! Rusya'da gündem Murat... Haberi Görüntüle

KİM NE KADAR YARDIM YAPTI?

Brüksel merkezli European Endowment for Democracy, 27 Şubat 2023 yılında derneğe 85 bin avro (1 milyon 820 bin lira) para gönderdi.

Hollanda ise 2020 yılında 5 ayrı transfer gerçekleştirdi. 5 ayrı transferde en büyük miktar 665 bin lira oldu.

Alman Heinrich Böll Stiftung Derneği ise 14 Mayıs seçimlerinde kullanılmak üzere 2022 yılı sonlarında Oy ve Ötesi Derneği’ne 4 ayrı transferle 676 bin lira gönderdi.

31 Mart Şanlıurfa'da otobüsler ücretsiz mi? Bugün seçim günü URFAKART... Haberi Görüntüle

8,5 MİLYON LİRADAN FAZLA

2014 yılından bu yana derneğe yapılan yardımın tutarı 8,5 milyon lirayı geçiyor. 

17/25 ARALIK’TAN SONRA KURULDU

Hatırlanacağı gibi Oy ve Ötesi Derneği, FETÖ’nün 17/25 Aralık kumpasından sonraki ilk seçimler olan Mart 2014 mahalli seçimlerinde sonra harekete geçmişti. Deneğin Başkanlığını Ertim Orkun yapıyor. Şimdiye kadar seçim seçimde gönüllü toplayıp sandıklarda müşahitlik yaptılar.

31 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler bedava mı? Seçim günü İETT... Haberi Görüntüle

2024 Sultangazi iftar çadırı nerede? Sultangazi'de iftar çadırı kurulacak mı,... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN KARŞITI KAMPANYANIN BİR PARÇASI

Oy ve Ötesi Derneği'nin fonlanması, Batı medyasının 14 Mayıs öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı yayınların ve yürütülen kampanyanın da bir parçası görülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading