Yandex Metrica

Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye küstah tehdit! Demirtaş ve Kavala'nın tutukluluğunu gerekçe gösterdiler!

Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye küstah tehdit! Demirtaş ve Kavala'nın tutukluluğunu gerekçe gösterdiler!

Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ve Gezi olaylarının finansörü Osman Kavala için harekete geçen Batı dünyası iki isim üzerinden Türkiye'ye küstah tehditler savurmaya devam ediyor.

Gündem

23.01.2024, 21:00

Her fırsatta Türkiye aleyhine olan girişimleri ve kişi destekleyen Batı dünyası, Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala ve terör suçundan tutuklu eski HDP'li Selahattin Demirtaş'ı sahiplenmekle yetinmeyip iki isim üzerinden yine Türkiye'yi tehdit etmeye başladı.

Demirtaş ve Kavala için defalarca girişimde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) 46. maddesinin ihlal edildiğini ileri sürerek Türkiye'ye para cezası uygulanması yönünde karar almıştı. AİHM'in ardından şimdi de Avrupa Konseyi devreye girdi. 

5-7 Haziran'da Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uymayan ülkelerin durumunu değerlendirmek üzere toplandı.

Toplantıdan sonra basına açıklama yapılırken Türkiye'nin, Demirtaş ve Kavala hakkındaki AİHM kararlarını uygulamadığı iddia edildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ ÜYELİKTEN İHRAÇ ETMEKLE TEHDİT EDİYORLAR

Demirtaş ve Kavala'nın tutukluluklarının devam ettiği için 'üzüntü duyduklarını' ifade eden Konsey, Türkiye'ye karşı skandal bir karara da imza attı.

Avrupa Konseyi Sekreteryası’na 12 Temmuz’daki toplantıya kadar Türkiye’ye karşı alınabilecek önlemler ile ilgili hazırlık yapılması talimatı verildi.

Sekreterya, Kavala'nın eylül ayına kadar serbest bırakılmaması halinde Türkiye için üyelikten ihraç da dahil olmak üzere bütün seçenekleri gözden geçireceği, Selahattin Demirtaş içinse Kavala'da olduğu gibi ihraç süreci başlatabileceğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading