Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrasya Tüneli'ne Katarlı ortak! Rekabet Kurumu açıkladı

Avrasya Tüneli'ne Katarlı ortak! Rekabet Kurumu açıkladı

Avrasya Tüneli'nin ortaklarından Güney Kore'de faaliyet gösteren uluslararası şirket, hisselerinin bir kısmını Qatar Investment Authority'ye sattı. Bu satış ile birlikte Avrasya Tüneli'nin ortaklarından biri de Katar oldu.

Gündem

19.02.2024, 02:06

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan, İstanbul'da Avrupa ile Asya arasındaki trafiği rahatlatan Avrasya Tüneli'nin son ortağı Katar oldu.

Rekabet Kurumu, resmi sitesinde yayınladığı bir bildiri ile Katar Devlet Fonu'nun Avrasya Tüneli’ne ortak olduğunu doğruladı.

2024 MANİSA-GÖLMARMARA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Gölmarmara'da hangi... Haberi Görüntüle

İKİ BÜYÜK DEVLET FONUNDAN BİRİ

Avrasya Tüneli’nin Güney Koreli ortaklarından hisse alan Qatar Investment Authority da Katar’ın iki büyük devlet fonundan biri olarak biliniyor.

Rekabet Kurumu’nun resmi sitesine göre 8 Ağustos 2002’deki Kurul toplantısında alınan karar, 12 Eylül günü öğle saatlerinde canlı piyasa verileri sunan bazı platformlar ile internet sitelerinde yayınlandı.

LGS'ye nasıl, nereden başvuru yapılır 2024? LGS son başvuru tarihi... Haberi Görüntüle

REKABET KURUMU'NUN AÇIKLAMASI

Qatar Investment Authority’nin tek kontrolünde bulunan QH Oil Investments LLC aracılığı ile SK HoldCo Pte. Ltd.’nin bir kısım hissesinin devralınması ve nihai olarak Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.’ye QH Oil Investments LLC aracılığıyla yatırım yapılması işleminin kapsamda olmadığına karar verildi.

22-35/542-BD sayılı kararın yanına şu not düşüldü:

"Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ İzne Tabi Olmayan/Kapsam Dışı (Bu nitelikteki kararlara ilişkin gerekçeli karar yayınlanmamaktadır)"

2024 MARDİN-DERİK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Derik'te hangi... Haberi Görüntüle

2041 YILINDA TÜNELİN İŞLETİLMESİ DEVLETTE OLACAK

Yapı Merkezi-SK Group konsorsiyumu, 2012 yılında inşaatına başladıkları Avrasya Tüneli’ni 2016’da hizmete açtı. Açılış tarihinden itibaren konsorsiyumun 25 yıllık işletme hakkı var. 2041 yılında süre dolduktan sonra tünelin işletmesi devlete geçecek.

22 Mart Cuma Van'da okullar tatil mi ilan edildi? Yarın... Haberi Görüntüle

MALİYETİ 1 MİLYAR 245 MİLYON DOLAR

Yapı Merkezi-SK Group konsorsiyumu, tünel inşaatı için 18 yıl vadeli 960 milyon dolarlık kredi kullanmıştı. 285 milyon dolarlık öz kaynakla birlikte tünel yaklaşık 1 milyar 245 milyon dolara mal olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading