Yandex Metrica

Atina hamlesine Hulusi Akar'dan cevap: Yanlış hesap Ankara'dan döner

Atina hamlesine Hulusi Akar'dan cevap: Yanlış hesap Ankara'dan döner

Son dakika haberi... Girit'te karasularını 12 mile çıkarmaya hazırlanan Atina'ya bir uyarı daha... Birkaç gündür Oniki Ada-Meriç hattını turlayan Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantin Floros'a Gökçeada'dan cevap veren Milli Savunma Bakanı Akar, "Yanlış hesap Ankara'dan döner" dedi.

Gündem

27.01.2024, 11:46

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantin Floros'un Girit, Oniki Ada ve Meriç'te birkaç gündür devam eden temasları Ankara'dan aynı şekilde karşılık buldu. Kuvvet komutanlarıyla birlikte Gökçeada'ya giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Atina'yı bir kez daha uyardı; Girit'te karasularının artırılması hazırlığına karşı "Komşumuza yanlış hesap Ankara'dan döner diyoruz" dedi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile birlikte geldiği Gökçeada'da NTV televizyonu yayınına katılan Akar şunları söyledi:

Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Haberi Görüntüle

ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLUR 

Milli Savunma Bakanı Akar, Nazlı Çelik'in sorularını cevapladı.

"Kara sularının 6 milden yukarı çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Bunun anlaşılmasını bekliyoruz. 1995'te Meclis'te çalışma yapıldı, bunu herkesin bilmesi lazım, iyi anlaşılması lazım. 

Bu konuda yanlış bir adımın ciddi sıkıntılar doğuracağını herkesin bilmesi lazım. Komşumuza, unutmayın yanlış hesap Ankara'dan döner diyoruz. Atina tahrik etmek için adımlar atıyor. Adalar silahlandırılıyor, biz de tedbir almak zorundayız. 

Ege'de tacizlerin hiçbirini karşılıksız bırakmadık. Sahada ve masada yapılması gereken ne varsa yapıyoruz, yaptık. Karşığılını mutlaka veririz. Yunanistan  kontrolsüz birtakım eylemler ortaya koyuyor."

Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Haberi Görüntüle

RUMLARA SİLAH AMBARGOSUNUN KALKMASI

Akar, Güney Kıbrıs'ın silahlandırılması ve oraya yönelik ambargonun kaldırılmasını ise "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hiçbir zafiyete imkan vermeyeceğimiz bilinmeli" ifadeleriyle yorumladı. 

MİT ve emniyetten ortak operasyon! PKK/KCK'nın sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı MİT ve emniyetten ortak operasyon! PKK/KCK'nın sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı Haberi Görüntüle

ŞAM'LA YENİDEN TEMAS OLABİLİR 

Suriye rejimiyle bakan düzeyinde ilk görüşmenin 11 yıl sonra gerçekleşmiş olmasına da değinen Akar, "Önce istihbarat birimlerimiz arasında bazı görüşmeler oldu. Bizim bakanlar arası görüşmemiz oldu. Bu süreç meselesi. Şartlar oluşursa üst düzey liderler arası görüşmeler de gündeme gelebilir. Moskova'daki toplantıda hem Rus hem Suriye tarafı ile görüşlerimizi paylaştık, endişelerimizi ifade ettik. Olumsuz dönüş olmadı. Asıl amacımızın terörle mücadele olduğunu söyledik. Hiçbir etnik, dini, mezhepsel grupla sorunumuz yok dedik" şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading