Yandex Metrica

Asrın felaketinde tüm bakanlar bölgede! 1999 Marmara depremi bakın nasıl hatırlanıyor?

Asrın felaketinde tüm bakanlar bölgede! 1999 Marmara depremi bakın nasıl hatırlanıyor?

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma eden olan deprem felaketi sonrası tüm kabine bölgede ilk günden itibaren canhıraş bir mücadele sergiliyor. Devlet ve millet el ele depremin yaraları satrılmaya çalışılıyor. Öte yandan 1999 Marmara depreminde Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Bayındırlık Bakanı'nın 85 saatte iki kez bölgeye geldiğini söyleyerek övündüğü sözleri akıllara geldi. 1999 depreminde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in de uyandırılmaya kıyılamadığı biliniyor.

Gündem

11.02.2024, 06:13

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla bölgede tayakkuzda. Depremin ilk anından itibaren kabinedeki tüm bakanlar bölgedeki illerde canhıraş bir mücadele ortaya koyuyor.

Tarihin tozlu sayfaları 17 Ağustos 199'u gösterdiğinde Türkiye yine çok acı bir sabaha uyanmıştı. 1999 Marmara Depremi birçok canı almış devlet ise bölgeye bir hafta boyunca gidememiş, aciz kalmıştı.

İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını... Haberi Görüntüle

BÜLENT ECEVİT DEPREM SONRASI UYANDIRILMAYA KIYILAMADI

1999 Marmara Depremi ile ilgili en çarpıcı gerçek Mehmet Ali Birand'ın hazırlayıp sunduğu 32. Gün programında dile getirilmişti.

Birand'ın belgeselinde deprem sonrası Bülent Ecevit'in "uyandırılmaya kıyılamadığı" anlatılıyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde "Çember-17" operasyonu: 2 bin 756... Haberi Görüntüle

DEPREM AFETİ İÇİN TOPLANAN NAKDİ YARDIMLAR MEMUR MAAŞLARINI ÖDEMEK İÇİN KULLANILDI

Deprem afeti için toplanan nakdi yardımların memur maaşlarını ödemede kullanılması da büyük sansasyona yaratmıştı.

Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz... Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGESİNDE MEMUR MAAŞLARI VAKTİNDEN ÖNCE ÖDENDİ

Ancak bugün Asrın felaketi olarak nitelenen depremlerde ilk andan itibaren kabinedeki bakanlar deprem bölgesinde koordinasyonu sağlayarak canhıraş bir mücadele örneği sergiledi.

Bugün gelinen noktada maaşların ödenmesinde bir aksama olmadığı gibi, deprem bölgesindeki memurların maaşları vaktinden önce ödendi.

Belediyede kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li Burcu Köksal'ın böcek dediği bakın ne çıktı? Belediyede kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li Burcu... Haberi Görüntüle

DÖNEMİN BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI 2 DEFA BÖLGEYE GİTMİŞ

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, deprem bölgesinde devletin hizmet ettiğini anlatmak için, o dönem Bayındırlık ve İskan Bakanı olan ve bugün İyi Parti Milletvekili olan Koray Aydın'ı göstererek, "Bayındırlık Bakanı buraya ikinci defa geliyor. Kaç saat içinde? 85 saat içinde" ifadelerini kullanmıştı. Bugün ise bütün bakanlar, deprem bölgesinden bir an bile ayrılmaksızın vatandaşın yanında yer alıyor ve yönettikleri kurumların tüm imkanlarını seferber ediyor.

Asgari ücrete Temmuz'da zam yok mu? Asgari ücret ara zam yapılmayacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da zam yok mu? Asgari ücret ara zam... Haberi Görüntüle

DEVLET TÜM KURUM VE KURULUŞLARIYLA SAHADA

Devlet bu büyük felaket sonrası AFAD'dan Jandarmaya, itfaiyeden STK'lara kadar tüm kurum kuruluşlarıyla sahadaydı. 

216 bin 347 afetzede bölgeden tahliye edilirken, 38 vali, 160 mülki idare amiri, 19 AFAD üst yöneticisi ile 68 il müdürü, uluslararası yardımların koordinasyonu için de 13 büyükelçi ve 17 Dışişleri Bakanlığı personeli bölgede görevlendirildi.

Afet bölgesinde 300 bin 819 çadır kuruldu, 12 bin 513 iş makinesi ve 54 bin 297 konteyner sevk edildi, 352 mobil mutfak, 86 ikram aracı, 38 mobil fırın hizmet vermeye başladı. 26 gemi ile 121 helikopter ve 75 uçak bölgede görev yapıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading