Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asrın felaketinde gururumuz STK'lar deprem bölgesinde teyakkuzda! Arama kurtarma çalışmaları ve yardım seferberliği devam ediyor

Asrın felaketinde gururumuz STK'lar deprem bölgesinde teyakkuzda! Arama kurtarma çalışmaları ve yardım seferberliği devam ediyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası bölgede devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla teyakkuza geçti. Öte yandan birçok STK da bölgede arama kurtarma çalışmalarına ve yardım çalışmalarına destek veriyor.

Gündem

23.01.2024, 20:26

Kahramanmaraş merkezli 10 ilke büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası devlet tüğm kruuş ve kuruluşlarıyla deprem bölgesinde teyakkuza geçmiş durumda.

2024 MANİSA-GÖLMARMARA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Gölmarmara'da hangi... Haberi Görüntüle

STK'LAR DEPREM BÖLGESİNDE TEYAKKUZDA

Sivil Toplum Kuruluşları da depremin ilk anından itibaren arama kurtarma çalışmalarına ve yardım çalışmalarına olağanüstü bir destekte bulunuyor.

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

İHH OLAĞANÜSTÜ BİR KOORDİNASYONLA DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

İHH, depremin ardından  51 ilden 756 kişilik arama kurtarma personelini bölgeye gönderdi. Bir mobil aşevi sıcak yemek ikramında bulunurken, Kilis’te 7 bin 600 kişiye çorba ikram edildi. 

Dilan Polat ve Engin Polat'a azmettirmeden hapis cezası! Daltonlar Çetesiyle... Haberi Görüntüle

TÜRK DİYANET VAKFI DA CAMİİLERİ DEPREMZEDELERE AÇTI

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Türk Diyanet Vakfı, deprem bölgesinde günlük 10 bin öğün kapasiteli mobil mutfak oluşturdu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise sosyal medyadan yaptığı duyuruda,  depremzedelerin uygun olan camilerde, din görevlilerinin gözetiminde konaklayabileceklerini duyurdu.

Deniz Feneri Derneği ise bölgeye 4 ekipten oluşan onlarca kurtarma personelinin yanı sıra 1000 adet battaniyelik yardım ulaştırdı.

Buse Terim neden boşandı? Buse Terim ile Volkan Bahçekapılı neden... Haberi Görüntüle

BEŞİR, SADAKATAŞI, CANSUYU DERENEKLERİ DE DEPREM BÖLGESİNDE İNSANİ YARDIMDA BULUNDU

Depremin ardından bölgeye ulaşan İslami vakıflar arasında yer alan Hayrat İnsani Yardım Derneği ise afetzedeler ile arama kurtarma görevlilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Yine bölgeye yardım için koşan dernekler arasında yer alan Beşir Derneği, mobil aşevinde pişirdiği günlük sıcak yemeklerle depremzedelerin ihtiyacını karşılıyor.

Sadakataşı Derneği ile Cansuyu Derneği de hem acil ihtiyaçları karşılayan hem de arama kurtarma çalışmalarına destek veren STK’lar arasında yer alıyor.

Ramazan Bayramı'nın 1.günü ne zaman 2024? Bayram arefesi ne zaman?... Haberi Görüntüle

ÜLKÜ OCAKLARI DA1200 KİŞİLİK EKİPLE İNSANİ YARDIM İÇİN BÖLGEDE

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, il ve ilçe teşkilatının hazırladığı temel gıda malzemeleri, kışlık kıyafetler, battaniye, bebek maması, bebek bezi ve temizlik malzemesinin yer aldığı yardım kolilerini ihtiyacı olan bölgelere ulaştırdı.

Ülkü Ocakları arama kurtarma ekipleri ise depremin ilk anından itibaren AFAD ile koordineli şekilde arama kurtarma faaliyetlerine destek sunuyor.

Depremin meydana geldiği ilk saatlerden itibaren 1200 kişilik ekiple afet bölgesinde yer alan Ülkü Ocakları, çadır üretimi ile çadır kentlerin tuvalet ve banyo ihtiyacını gidermek için de çalışma yapıyor.

İstanbul'da kim önde? Son seçim anketleri açıklandı: Murat Kurum mu... Haberi Görüntüle

SAFA VAKFI VE VERENEL DERNEĞİ 1100 KİŞİLİK EKİPLE BÖLGEDE 

Safa Vakfı ve Verenel Derneği, deprem bölgesine 410 tır insani yardım malzemesi gönderdi. Her iki kuruluş toplamda 1100 kişilik ekipleriyle bölgedeki arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek veriyor.

Vakfı ve dernek, depremden etkilenen 10 ilde kurdukları koordinasyon merkezi ve 44 araç ile yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Mobil ve sabit aşeviyle de toplamda 100 bin kişilik yemek ve 105 bin 500 kişilik çorba ikramı yapıyor. Safa Vakfı ve Verenel Derneği, günlük ortalama 68 tırlık gıda, hijyen ve ısınma malzemesi dağıtıyor.

Kaftancıoğlu'ndan 'para sayma' rezaletini kendisine yıkmaya çalışan değişimcilere tepki: Adresi... Haberi Görüntüle

TEV BÜTÜN BURİSYERLERİN BURSUNU BİR HAFTA ÖNCEDEN HESAPLARA YATIRDI

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 7 Şubat itibarıyla bütün bursiyerlerinin şubat ayı bursunu bir hafta önceden hesaplarına yatırdı.

Vakıf ayrıca depremden etkilenen illerde bulunan veya ailesi bu illerde olan 2 bin 573 bursiyere 3 milyon lira ek barınma burs desteği sağladı.

TEV, arama kurtarma çalışmalarının sona ermesiyle afet bölgelerindeki lojistik, depo, tasnif, paketleme gibi süreçlerde gönüllü olmak isteyen bursiyerlerini, Afet Platformu koordinasyonundaki ekiplerle buluşturdu.

Vakfın kamuoyu duyurusunda, "Yaşanan acıları bir nebze de olsa hafifletmek, deprem bölgelerindeki çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmeleri için ilerleyen süreçte elimizden geleni yapacağız. Zor da olsa onlar yollarında yürümeye devam edecekler ve o yolda yanlarındaki güç olacağız." ifadelerine yer verildi.

Kandil'in 'Karayılan'ı saklandığı ininden başını çıkardı: PKK'nın elebaşından CHP'ye yeni... Haberi Görüntüle

TEGV, LÖSEV VE ADD DE BÖLGEDE İNSANİ YARDIMLARA DESTEK VERDİ

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), temel ihtiyaç malzemelerinin temini için depremin hemen ardından harekete geçti. Vatandaşlar için barınma ve temel gıda desteği veren vakıf, çocuklar için deprem sonrası travmayı azaltıcı etkinlikler de düzenledi.

Şanlıurfa ve Adana'daki sabit etkinlik noktalarına ek olarak, Antakya, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Payas ve Tatvan'daki mobil eğitim tırlarıyla bölgede hizmet veren TEGV, diğer illerdeki araçlarını da bölgeye sevk etti.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu tırları deprem bölgesine gönderdi.

Bölgede ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeleri temin eden vakıf, bünyesindeki hastanenin kapılarını da depremde yararlananlara açtı. Kahramanmaraş'tan gelen bir depremzede, Yekta adını verdiği bebeğini LÖSANTE Hastanesi'nde dünyaya getirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi, yardım kapsamında su, bisküvi ve giysi kolilerinden oluşan iki tır dolusu malzemeyi Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a ulaştırdı.

Derneğin Şanlıurfa Şubesi, 50 kişinin barınabileceği apartmanı, AFAD ile koordineli şekilde vatandaşların hizmetine sundu. ADD yöneticileri de Adıyaman'da sıcak yemek dağıtarak yardım çalışmalarına destek verdi.

Karabük Üniversitesi yabancı öğrencilere getirdiği zorunluluk ne? Karabük Üniversitesi yabancı... Haberi Görüntüle

DEPREM FELAKETİNDE CANHIRAŞ MÜCADELE EDEN  O STK'LARI HEDEF ALDILAR

Deprem felaketi nedeniyle herkes seferber olmuşken sosyal medyada islami STK'ları hedef alan küstah kişiler 'pes artık' dedirtti. Anadolu Ajansı'nın deprem bölgesindeki STK'ları resmettiği paylaşıma cevap veren bir sosyal medya kullancısı 'kapatılacak stk'lar tam liste' diyerek nefretini bir kez daha gösterdi. Sosyal medya kullancısının nefretine ortak olan ahlaktan nasibini almamış onca insan var. İşte o paylaşımlar;

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading