Yandex Metrica

Asrın felaketinde 8. gün! Sağlık Bakanı Koca deprem sonrası yoğun bakımdaki vatandaşların sayısını açıkladı

Asrın felaketinde 8. gün! Sağlık Bakanı Koca deprem sonrası yoğun bakımdaki vatandaşların sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremler için sosyal medya hesabından yaralı vatandaşlar hakkında açıklamada bulundu. Bakan Koca, "15 bin 664’ü serviste, 3 bin 636’sı yoğun bakımda olmak üzere 19 bin 300 vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altındadır." dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Türkiye'de meydana gelen  7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 9 saat aralıklı iki deprem 10 ilde büyük hasara neden oldu. Asrın felaketinde şu ana kadar 31 bin 643 kişi yaşamını yitirdi. 

Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş 272 saate ulaştı Bayraktar TB3 bir test uçuşunu daha geride bıraktı: Toplam uçuş... Haberi Görüntüle

"3677 BEBEK DOĞDU"

Bakan Koca, "Depremin ilk gününden bugüne 10 ilimizde 3.677 bebek dünyaya geldi. Afet bölgesinde yaşayan 2 bin 896 gebe, 3 bin 943 lohusa, 9 bin 685 bebek takibe alındı" dedi. 

Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya neden ayrıldı, olay ne? Cem Yılmaz ısırılmış kurabiye olayı ne? Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya neden ayrıldı, olay ne? Cem... Haberi Görüntüle

"19300 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA"

Sağlık Bakanı, "15.664'ü serviste, 3.636'sı yoğun bakımda olmak üzere, 19.300 depremzede vatandaşımız halen ülke genelinde hastanelerimizde tedavi altındadır. Bir kısmı taburcu edilen 8.851 hastamıza cerrahi işlem yapılmıştır" bilgisini verdi. 

Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Erdoğan'dan Papa'ya 'Gazze' mektubu: Hukukun çiğnenmesine müsade edilmemeli! Haberi Görüntüle

"ÜCRETSİZ İLAÇ TEMİNİ DEVAM EDİYOR"

Koca, diğer paylaşımlarında şu açıklamalarda bulundu; 

"Bölgedeki tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacını hızla karşılamak üzere Adana ve Gaziantep'te iki merkezi tıbbi depo oluşturulmuştur. Bölgeye sevk edilen ilaç ve tıbbi malzemeler öncelikli olarak bu depolarda tasnif edilerek afet bölgelerine sevk edilmektedir.

Bakanlığımızın sağlık hizmeti verdiği noktalarda ve sahra eczanelerinde ücretsiz ilaç temini devam ediyor. Bunun yanı sıra, deprem bölgesinde olup, eczanesi hasar gören eczacılarımız başta olmak üzere, geçici eczanelerle mobil eczanelere izin verilmiştir.

Bakan Koca, "(Deprem bölgesindeki illerde içme suyu kontrolleri) 415 noktadan alınan numunelerden 49’unda mikrobiyolojik uygunsuzluk tespiti üzerine gerekli işlemler başlatıldı" açıklamasında bulundu.

Koca, "Deprem bölgesindeki illere ilk günden itibaren 80 bin 516, yaralıların sevk edildiği illere stoklara ek tetanos aşısı gönderildi. Aşılar konusunda herhangi sorun yok" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading