Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Askeri sevkiyat başladı ilk hedef Fırat’ın batısı! ABD ve Rusya'dan YPG'ye 'geri çekilin' baskısı

Askeri sevkiyat başladı ilk hedef Fırat’ın batısı! ABD ve Rusya'dan YPG'ye 'geri çekilin' baskısı

Mehmetçik kar, yağmur, fırtına, dondurucu soğuk ve yoğun sise rağmen operasyonlara aralıksız devam ediyor. TSK’nın kara harekatında ilk hedeflerin Ayn el Arap, Münbiç ve Tel Rıfat olması bekleniyor. Sınıra askeri sevkiyat başlarken Suriye Milli Ordusu da son hazırlıklarını tamamladı. ABD ve Rusya ise Türkiye’nin talebini kabul ettirmek için PYD/YPG’ye M4 Karayolu’nun güneyine çekilmeleri için baskı yapıyor.

Gündem

18.03.2024, 13:27

TSK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik sürdürdüğü hava operasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Terör örgütü YPG-PKK'nın terör yuvaları teker teker yerle bir edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sinyalini verdiği kara harekatı için hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Murat Kurum son anket sonuçlarını açıkladı: '1,8 puan öndeyiz' Haberi Görüntüle

SEVKİYAT BAŞLADI SURİYE MİLLİ ORDUSU HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Mehmetçik, teröristlerin inlerine bombalar yağdırırken Suriye'nin kuzeyinde de askeri sevkiyata başladı. TSK’nın kara harekatında ilk hedeflerin Fırat’ın batısındaki Ayn el Arap, Münbiç ve Tel Rıfat olması bekleniyor. Suriye Milli Ordusu da son hazırlıklarını tamamladı. SMO savaşçıları, Suriye'nin kuzeyindeki Şehba Mıntıkasını terör örgütünden temizlemek için kara harekatına hazırlanıyor. Şehba bölgesi terör örgütünden temizlendiği taktirde Halep'in kuzeyinde PKK/YPG varlığı son bulacak. Böylece terör örgütü Fırat nehrinin doğusuna hapsedilecek.

27-28 Mart Erzurum, Ardahan, Kars okullar tatil mi? Yarın Erzurum,... Haberi Görüntüle

PKK-YPG'YE ''GERİ ÇEKİL'' BASKISI

Öte yandan Rusya ile ABD, harekatı önlemek için girişimlerini arttırdı. Kamışlı’da üst düzey görüşmeler yapıldı. Bölgeden edinilen bilgilere göre Rusya, PYD’ye, Türkiye’nin harekattan vazgeçmesi için yeni bir teklif sundu. Rusya, PYD’den Türkiye sınır hattındaki tüm askeri varlığını M-4 Karayolu çizgisine çekmesini ve tüm bölgeyi rejime bırakmasını istedi.

Terör örgütüne BOZDOĞAN darbesi: 3 ilde 94 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

TEKLİF KABUL EDİLİRSE RUSLAR DA KONUŞLANACAK

Terör örgütünün bu teklifi kabul edip etmeyeceği merak konusu. Ancak teklif kabul edilirse bölgeye rejim askerinin yanı sıra Rus askerleri konuşlanacak.

İmamoğlu yönetimindeki İSKİ borç batağında! Suya her gün zam yapıldı... Haberi Görüntüle

ABD'NİN TEKLİNE ANKARA SICAK BAKMIYOR

Ayrıca ABD’nin de eli kanlı terör ögrütü PYD-YPG'ye benzer bir teklif götürdüğü iddia edildi. ABD yönetim, terör örgütünden 30 kilometrelik derinlikteki bölgeyi boşaltmasını istedi. ABD, bu bölgeye askerlerinin konuşlanmasını talep etti ancak Ankara bu teklife olumsuz yaklaşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading