Yandex Metrica

Aşiretler terör örgütü PKK'ya karşı tek yürek oldu: Kimin yanında durmamız gerektiğini anladık

Aşiretler terör örgütü PKK'ya karşı tek yürek oldu: Kimin yanında durmamız gerektiğini anladık

Aşiretler, terör örgütü PKK'ya karşı seslerini daha yüksek bir şekilde çıkarttı. Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan “PKK, namusumuza, vatanımıza ve din-i mübin-i İslam’a saldırıyor. Biz tüm bu değerlerin bekçisiyiz. Biz Kur’ân-ı kerim ve Hazreti Muhammed aleyhisselamın rehberliğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Gündem

02.04.2024, 00:22

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşayan ve bu bölgelerdeki halkın itibar gösterdiği bütün aşiret liderleri Van'da buluşarak terör örgütü PKK'ya karşı yüksek perdeden tepki gösterdi.

TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan ve kontenjaları belirlendi mi? TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan... Haberi Görüntüle

PKK VATANIMIZA SALDIRIYOR

Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan “PKK, hem namusumuza hem vatanımıza hem de din-i mübin-i İslam’a saldırıyor. Biz tüm bu değerlerin bekçisiyiz. Biz Kur’ân-ı kerim ve Hazreti Muhammed aleyhisselamın rehberliğine inanıyoruz. Bu sebeple de bölgede dinî eğitim kurslarının sayısını artırıyoruz. Terörün hedefi dinsizlik ve cehalet, PKK işte bu yüzden bize saldırıyor” diye konuştu. 

Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Haberi Görüntüle

KİMİN YANINDA VE NE İÇİN SAĞLAM DURMAMIZ GEREKTİĞİNİ ANLADIK

Aslan “Bizim kader birliğimiz 1.000 yıl önce başladı. Alparslan’ın yanında saf tutan bizdik. Daha sonra bu kardeşlik Çaldıran’da iyice perçinlendi. Selçuklu ve Osmanlının her seferine koşarak katıldık” ifadelerini kullandı. PKK’yı korkunç bir intikam aracı olarak nitelendiren Aslan “Bölgenin sahibi de, gerçeği de geleceği de biziz. PKK öncelikle Kürtlere karşı bir tehdittir. Bunu göremeyen bazı aşiret temsilcileri onlarla girdikleri ilişkide boğulup yok oldu, her şeylerini kaybettiler. Şimdi tarih yeniden döndü, Kürtler gerçeği gördü. Kimin yanında ve ne için sağlam durmamız gerektiğini çok daha iyi anladık” dedi. 

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

HDP'YE VERİLEN OYLAR ZULÜM VE ÖLÜM OLARAK DÖNÜYOR

Ezdinan Aşireti Reisi Salih Özbek ise, HDP'ye verilen oyların zulüm ve ölüm olarak geri döndüğünü belirterek “Terör örgütünün uzantısı olan parti, bölgenin ne yolu, ne suyu, ne elektriği ne de halkın ekmeğini hiçbir zaman dert edinmedi. Kendileri ve yakınları lüks içerisinde yaşadı, kazandıkları belediyelere tek bir çivi dahi çakmayıp bütçelerini Kandil’e tahsis ettiler. Bu sürecin kaybedeni ise onlara oy veren Kürtler oldu” dedi.

Elon Musk'tan heyecanlandıran Vine anketi: Vine tekrar mı açılacak? Elon Musk'tan heyecanlandıran Vine anketi: Vine tekrar mı açılacak? Haberi Görüntüle

AŞİRET BAĞININ ÇÖZÜLMESİ EN FAZLA PKK'YA YARADI

Alikan Aşireti Lideri Said Şimşek de söyle konuştu: Aşiretler yıllarca eli sopalı, halkı sömüren ağa figürleri üzerinden tanımlandı. Aşiret bağının çözülmesi de en fazla PKK’ya yaradı. Örgüt, propagandalar sonucu doğan boşluğu dinsiz, köksüz bir yapı üreterek doldurmaya çalıştı. Bu acı tecrübeler aşiretlerin önemini artırdı. Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve İçişleri Bakanı’mız bizimle yakın ilgileniyor. Diğer kurum ve kuruluşlar da teröre karşı yanımızda. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading