Yandex Metrica

ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in eşi, cinayetle ilgili çok şey biliyordu

ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in eşi, cinayetle ilgili çok şey biliyordu

ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümüyle ilgili çok şey bilen eşi Gülen Seda Başbilen yeniden gündemde.

Gündem

12.04.2024, 22:28

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devletin tüm kurumlarına sızdığı dönemde 8 ASELSAN mühendisinin şüpheli biçimdeki ölümleri bir kez daha gündemde. İntihar süsü verilerek işlendiği iddia edilen mühendis cinayetleri 4 Ağustos 2006'da Hüseyin Başbilen'le başladı. O dönem gece görüş dürbünleri, keskin nişancı tüfekleri ve tanklar konusunda uzman isimlerden olan ASELSAN mühendisi Başbilen, işe gitmek üzere evden çıkmasının ardından 50 metre ilerideki aracının içerisinde bileği ve boğazı kesilmiş halde bulundu. Aracın kapıları kilitli, el freni de çekikti. 

Milli Tank Projesi'nde görev alan Başbilen'in ölümü soruşturma dosyasına 'intihar' olarak geçti. Fakat ne ailesi ne de yakınları Başbilen'in intihar ettiğine inanmadı. Savunma sanayiinin kritik projelerinde çalışan Başbilen, henüz 2 ay önce evlenmişti. İkiz kardeşi Hasan Başbilen, savcılığa şu ifadeyi vermişti: 

İş arayanlar dikkat! 81 ilde 1608 personel alımı olacak: Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İş arayanlar dikkat! 81 ilde 1608 personel alımı olacak: Başvurular... Haberi Görüntüle

ONU ÖYLE BİR GÖTÜRDÜLER Kİ...

"4 Ağustos 2006 günü kayıp olduğunu öğrenince Hüseyin'in evine gittim. Gitmeden önce annemle babama haber verdim. Önce onlar gittiler. Hüseyin'in evine gittikten sonra eşi Gülen Seda sık sık telefonla görüşmeye başladı. Telefon geldiğinde bizim yanımızda görüşmüyordu. Telefonu alıp boş bir odaya geçiyordu. Yaptığı her görüşmeden sonra da farklı farklı şeyler söylüyordu. Gelen aramalar Hüseyin'in telefonundandı. İçeri girip bir görüşme yaptıktan sonra yanıma geldi. 'Hüseyin'i öyle bir götürdüler ki' dedi. Cümlesini tamamlamadan kendi eliyle ağzını kapattı. Ne demek istediğini sordum. Ancak ‘İşte saçmalıyorum’ dedi. Hüseyin'i kimin ne maksatla, nereye götürdüğü hususunda bir açıklama yapmadı. Cümlesi de yarım kaldı."

"Hüseyin ölmeden iki ay kadar önce evlendiler. Düğünlerinde bulundum. Ancak düğünden sonra Gülen Seda, kendi adetlerine göre yeni evli çiftlerin evine en az iki ay gidilmeyeceğini söyledi. Biz evine gitmemizi istemediğini anladık ve ne annem babam ne de ben Seda'nın bu talebi uyarınca evine gitmedik. Gülen Seda bize eve iki ay gelmememiz gerektiğini söyledi. İki ay dolunca da Hüseyin öldü. Bunun da planlı olduğunu düşünüyorum." 

Baba Hüseyin Başbilen de ifadesinde oğlu Hasan Başbilen'in şahit olduğu olayı doğrulayarak şunları söyledi: "Oğlum kız kardeşinin İstanbul'daki komşusunun arkadaşı ile tanıştı ve bir süre konuştuktan sonra olaydan iki ay önce evlendiler. Eşi Gülen Seda bizi evine iki ay kabul etmedi. İki ay içinde oğlumla yüz yüze 3 sefer görüştük. Telefon görüşmesi yapıyorduk. Oğlumun kayıp olduğunu öğrendikten sonra Yenimahalle'deki evlerine gittim. Gülen Seda'ya sordum, 'Hüseyin nerede Hüseyin'e ne oldu?' dedim. Gülen Seda, 'Hüseyin intihar etti' dedi, ben de 'Sen ne söylüyorsun' dedim. Gülen Seda 'Hastaydı' dedi. Ben de 'Ne hastası' dedim. Bana 'Psikolojik tedavi görüyordu' dedi. Ve oğlum 2 gün sonra bulunuyor." 

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme! Bakımı yapan şirketten açıklama: Malzemeler temin edilmedi! Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme! Bakımı yapan şirketten açıklama: Malzemeler... Haberi Görüntüle

ÖNCE 'KAÇIRDILAR' DEDİ AMA...

"Bir insanın eşi kaybolduğunda 'Kocam öldü' diyebilir mi, 'Ona dua edin' deyip ümidi kesebilir mi? Bu bizim akıllarımızda çok soru işareti bıraktı. İnsan kocasının ölüm haberini alır da gözünden bir damla yaş akmaz mı? Gülen Seda olayın olduğu gün salonda dolaşırken 'Eşimi kaçırdılar' dedi. Ben de 'Sen ne diyorsun kim kaçırdı?' dedim. 'Ay ben ne diyorum' dedi, ağzını kapattı. Eşi Gülen Seda oğlumun cenazesi bulunup defnedildikten sonra yani yas döneminde bizim ısrarımız doğrultusunda 2-3 kez evimize geldi. Ve her geldiğinde bir saatten fazla durmayıp gitti ve 3 gün sonra veraset ilamı çıkartmış. Bundan sonra avukatı ile görüşeceğimizi söyledi."

ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünden derece ile mezun olmuş 31 yaşındaki Hüseyin Başbilen'in sol bileği iki yerinden kesilmişti. Boğazında da 20 santim kesik izi vardı. Başbilen'in üzerinde bilgisayarda yazılmış bir de not bulundu. Notta şöyle yazıyordu: "Eşim artık istediği kadar rahat yaşayabilir. Ailemden çok özür diliyorum."

Seda Başbilen, olay sonrası polise verdiği ifadede 'eşinin intihar ettiğini' söyledi. Kocasının ölümünün ardından bankadaki parayı, ziynet eşyalarını, otomobilini ve çeşitli kurumlardaki hisse senetlerini üzerine geçirmek için 3 gün sonra notere başvuran Seda Başbilen, kocasının cinayete kurban gittiğine dair şüphelerin artması üzerine 6 yıl sonra talep üzerine bir kez daha ifade verdi. Bu kez kızlık soyadına dönen Seda (Başbilen) Erman, eşinin 'hemoroit' ameliyatı nedeniyle ASELSAN'daki son projesinin sunumuna katılamadığını, bu yüzden bunalıma girip intihar ettiğini savundu. Erman, ifadesinde 6 yıl önce ağzından kaçırdığı "Eşimi öyle bir götürdüler ki..." cümlesini hiç anmak istemedi. 

Hüseyin Başbilen'e ilişkin soruşturma dosyası tıpkı diğer 7 mühendiste olduğu gibi bir sonuca ulaşamadan kapatıldı. Ancak pek çok şüpheli olayda olduğu gibi bu cinayetlerde de FETÖ izi görülüyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından soruşturmalar yeniden başladı. Geçmişte ASELSAN mühendislerinin ölümüyle ilgili dosyalara bakan savcı ve polisler mercek altına alındı. Başbilen soruşturmasında görevli savcılardan Murat Demir, ByLock kullanıcısı olduğunun belirlenmesi sonrası gözaltına alındı. Başbilen'in intihar mektubunu inceleyen kriminal ekipteki polis de 15 Temmuz sonrası ihraç edilmişti. 

FETÖ'nün cinayetten 5 yıl sonra Hüseyin Başbilen'in eşi Gülen Seda Erman'ın telefonlarını dinlediğinin ortaya çıkması ise örgütün süreci dikkatle takip ettiğini gözler önüne serdi. İki farklı numara üzerinden dinlenen Gülen Seda Erman, 13 Ocak 2011 ile 14 Kasım 2011 tarihleri arasında kayda alınmıştı. 

FETÖ tarafından dinlenen kritik isimlerden biri de adli tıp uzmanı Habib Ümit Sayın'dı. Başbilen'in ölümü sonrası onun naaşını inceleyen ekipte yer alan Sayın, 5 Nisan 2006 ile 3 Kasım 2006 tarihleri arasında FETÖ tarafından dinleniyordu. FETÖ ayrıca, hem Hüseyin Başbilen'in hem de onun gibi cinayete kurban giden ASELSAN mühendisi Evrim Yançeken'in 2002 yılında muayene olduğu psikoloğu da pek çok kez dinlemişti. GATA'da psikolog olarak görev yapan Hamdullah Aydın'ın telefonlarının kayda alındığı dönem çok ilginç: 2011 Ocak ayı. Bu dönem, ASELSAN'daki mühendis ölümlerinin intihar değil cinayet olduğuna yönelik iddialar gündemde alevlenmişti. 

Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2 hangi platformda yayınlanacak? Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2... Haberi Görüntüle

ABD'YE Mİ GİTTİ?

Kocasının ölümünün ardından onun kaçırıldığını ağzından kaçıran ancak bu konudan bir daha kimseye bahsetmeyen Gülen Seda Erman'ın şimdi nerede olduğu bilinmiyor. Sosyal medyada onu tanıdığını söyleyenlerin iddialarına göre Erman, yıllar önce ABD'ye gitti. Olayın en yakın tanığı durumundaki Erman'ın konuşması, ASELSAN cinayetlerinin aydınlatılması adına kritik önem taşıyor. Ancak süreç boyunca yaşananlar göz önüne alındığında Erman'ın bildiklerini anlatması zayıf bir ihtimal olarak görülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading