Yandex Metrica

Artık NATO Türkiye'nin kapısını çalıyor! Savunma Sanayi Başkanı duyurdu: Sayı 170'i geçti

Artık NATO Türkiye'nin kapısını çalıyor! Savunma Sanayi Başkanı duyurdu: Sayı 170'i geçti

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir,13. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, savunma sanayisi ürünleri ihraç edilen ülke sayısının 170'i geçtiğini belirterek NATO üyesi ülkelerin de Türkiye'nin kapısını çalmaya başladığını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:39

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ankara'da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı. Demir, burada yaptığı konuşmada konferansın güçlü bir geleneği temsil ettiğini belirtti. 

SAVUNMA PROJELERİ 750'Yİ GEÇTİ

KOBİ'ler, özel şirketler, vakıf şirketleri, girişimciler gibi birçok unsurun birliğiyle büyük bir savunma sanayisi ekosistemi oluşturulduğuna dikkat çeken Demir, 20 yılda bu ekosistemin geldiği noktayı anlattı. Demir, 2002 yılında yalnızca 60 savunma projesi yürütülürken, bu sayının bugün 750'yi geçtiğini aktardı.

Savunma Sanayisi konseptinin artık enerji, eğitim, sağlık, ulaşım gibi geniş bir alanda yer aldığına vurgu yaparak, bir ülkenin savunması ve güvenliğinden bahsedildiğinde enerji, iletişim ve tarım güvenliği, insan sağlığı gibi konuların olmazsa olmaz olduğunu ifade etti.

Savunma sanayisinin en temel önceliklerinden birinin ihracat olduğuna dikkat çeken Demir, şöyle konuştu:

Bugün artık şunu çok rahat söyleyebiliriz. 'Türkler bunu yapabilir mi?' sorusu dünya ölçeğinde de giderek anlamsız hale gelecektir ve geliyor. 'yapabilirler mi? sorusunun yerine 'ne zaman yapacaklar' sorusunun' geleceğini bekliyoruz. Ambargolar ve kısıtlamalar konusu gündeme geldiğinde bugün dost ve müttefik ülkelerden bize karşı hasmane ve kısıtlama yönündeki tavırlar sadece uzun süreli dostluklarımıza zarar verir. Bu engellemelerin bizi asla yolumuzdan döndüremeyeceğini, caydıramayacağını ve durduramayacağını özellikle vurguluyorum, birazcık yavaşlatabilir, uğraştırabilir, biraz daha fazla çalışabiliriz ve para harcayabiliriz ama o kısıtlamaya çalıştıkları şeyi başaracağız ve başarıyoruz.

"İHRAÇ EDİLEN ÜLKE SAYISI 170'İ GEÇTİ"

Savunma sanayisinde ihraç edilen ürün çeşidinin 230'u aştığını bildiren Demir, ihracat yapılan ülke sayısının da 170'i geçtiğini kaydetti. 

Demir, "Türkiye derin devlet geleneğine sahip bir ülke. Bugün dünyanın süper güçlerinin yaptığı gibi dünyayı karıştıracak şekilde sorumsuz silah gönderen satan bir ülke değiliz. Bunu vurgulayıp alanda da göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçilere bulundukları ülkelerde genel bir savunma sanayisi ihracatı konseptinin güçlenmesi için destek vermeleri yönünde çağrı yapan İsmail Demir, şöyle dedi:

Savunma sanayisi ihracatımızın artırılması ve savunma tedarikinde iş birliği yaptığımız ülkeler nezdinde yaşanan sorunların çözülmesine yönelik olarak attığımız adımlardan biri de Savunma Sanayii yurt dışı teşkilatının hayata geçirilmesi olacaktır. Görevlendireceğimiz müşavirlerin, bulundukları ülkelerdeki büyükelçilerimizin himayesinde, devletten devlete savunma sanayisi iş birliği faaliyetlerimizin koordinasyonunda fayda sağlayacağına inanıyoruz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading