Yandex Metrica

Sitede Ara

Ardan Zentürk, Taksim katliamının arkasındaki devleti açıkladı!

Ardan Zentürk, Taksim katliamının arkasındaki devleti açıkladı!

Ünlü gazeteci Ardan Zentürk, İstiklâl Caddesi'ndeki terör saldırısının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı'nın tüm dünyayı şaşırtan bir hızla hareket ederek önemli bulgular elde ettiğini ve şüphelerin 'bir bölge ülkesinde' yoğunlaştığını söyledi. Zentürk'e göre PKK/YPG'ye bombalı eylem talimatı vermek şu konjonktürde ne ABD ne de Rusya'nın işine gelir.

Gündem

19.03.2024, 13:59

Dış politika uzmanı ünlü gazeteci Ardan Zentürk, Taksim'i kana bulayan terör saldırısının arkasında 'bölgedeki bir ülkenin istihbarat servisinin bulunduğunu' ileri sürdü.

PKK/YPG'nin arkasındaki yegane gücün ABD olmasına rağmen böyle bir saldırının şu dönemde Washington'un işine gelmeyeceğini söyleyen Zentürk, saldırıyı İran istihbaratının organize etmiş olabileceğine dikkat çekti. 

Son dönemde PKK/YPG'li teröristlerin İran Devrim Muhafızları ile yakınlaştığını ve hatta birlikte görüntülendiğini dile getiren Zentürk, PKK'nın bir kanadının İran'a bağlı gruplarca yönlendirildiğini belirtti. 

Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden Müge Anlı'ya çıktı, olay ne? Metin Akpınar'ın kızı Müge Anlı'ya mı çıktı? Duygu Nebioğlu neden... Haberi Görüntüle

MİT TÜM DÜNYAYI ŞAŞKINA UĞRATTI

Ardan Zentürk

Youtube platformundaki yayınında Taksim saldırısının perde arkasını değerlendiren Zentürk özetle şunları söyledi: 

"Saldırı sonrası çok hızlı hareket etmiş bir Milli İstihbarat Teşkilatımız var, kendilerine şükran borçluyuz. MİT, dünyadaki bütün istihbarat servisleriyle birlikte bu işin arkasındaki istihbarat odağını da şaşkına uğratan bir hızda çalıştı. Bu dosya, Hakan Fidan'ın sunacağı belgeler-bilgilerle şekillenecek. Büyük ihtimalle İran istihbaratının ve bağlantısında kısmen Suriye Muhaberat'ının da parmak izlerinin bulunduğu bir noktaya doğru ilerliyor. Benim gördüğüm budur."

İstiklâl Caddesi'ne bombalı paketi bırakan terörist Alham el-Beşir

"Terör örgütleri bir şekilde kullanılabilirler. Taşeron, tetikçi vs olarak... Ama büyük eylemler, büyük organizasyon isteyen çalışmalar ancak ve ancak devletlerin istihbarat servislerinin yardımıyla olabilir. Tam bu patlamanın ertesi günü Amerikan donanması Yemen'e gitmekte olan bir gemide, patlayıcı olarak kullanılmak üzere planlanmış 360 ton amonyak ve gübre buldu. Bunlar ticareti imzaya tabi olan maddeler. Bu yük, İran Devrim Muhafızları'na aitti."

Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az önce deprem mi oldu? Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az... Haberi Görüntüle

PKK'LILAR AKLIMIZLA ALAY EDİYOR

"PKK/YPG unsurları ısrarla bu işi kendilerinin yapmadığını ifade ediyorlar. Bunu yaparken ortalığı hızla bulandırarak, bağlantıda oldukları istihbarat servislerinin de sisler perdesinin arkasında kalmasına çalışıyorlar. Mesela Salih Müslim diye bir adam var. Çıktı dedi ki, 'bunu biz yapmadık, Suriye Milli Ordusu yaptı'. Yahu SMO İstiklâl Caddesi'nin göbeğinde niye bomba patlatsın? Sen bizi geri zekalı mı zannediyorsun? Süleyman Şah, Sultan Murad ve Hamza Tümeni daha yeni Milli İstihbarat Teşkilatı kontrolünde birleşerek bir ordu kimliği kazandı. Salih Müslim büyük olasılıkla bu saldırının arkasındaki devleti tanıyor ve gerçeği söylediği zaman başına gelecekleri bildiğinden böyle bir yöntemle işin içinden sıyrılmaya çalışıyor."

Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Çok sayıda terörist yok edildi Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

NE ABD NE DE RUSYA'NIN İŞİNE GELMEZ

"İran'ın Türkiye'ye yönelik rahatsızlıkları çok artmış vaziyette. Neden bu kadar rahat 'İran' diyorum? Her ne kadar bu olayda Suriye istihbaratının bir kanadı görev almış olsa da bugünün konjonktüründe Suriye Muhaberat'ı Rusya'nın bilgisi dışında hiçbir eylem yapamaz. Bu şartlarda Rusya'nın en son düşüneceği şey Suriye Muhaberat'ına İstiklâl'de bomba patlatması için izin vermektir, en son düşüneceği şey... Burada Amerika'dan ve Rusya'dan bağımsız çalışan bir yapının saldırısıyla karşı karşıyayız. Çünkü konjonktür aynı zamanda ABD kontrolündeki bir yapının da bu bombalamayı yapmasına izin vermiyor. Yani ABD kendi bilgisi dışında bir bombalama eylemi yapmış olan bir yapıyla iç içeyse, bunu tespit ettikleri zaman o yapıyı yok etme konusunda sanırım Türkiye'den daha önce davranacaklardır."

DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! Haberi Görüntüle

BOMBA İŞİ EĞER BİR YÖNTEM İSE...

"Türkiye'de PKK/YPG'yi koruma güdüsüyle fırtınalar koparan bir kesim var ki, onlar yüzünden gerçeği yakalama şansımız azalıyor. Oysa soğukkanlı olmak zorundayız. Burada bizimle 'meselesi' olan bir istihbarat servisi vardır. Olağan şüpheli ise İran'dır. Bize bir mesaj vermek istediler; nedeni ise Azerbaycan, Güney Azerbaycan ve Türkiye hattında yükselen dalgadır. Bu eğer bir 'yöntem' ise (bizim) istihbaratın çok işi var demektir. Ne demek istediğimi anladınız..."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading