• G.ALTIN

    3.679,92

  • DOLAR

    37,8390

  • EURO

    40,9493

  • BIST 100

    9.044,64

  • BITCOIN

    $84.137

Arap Birliği Zirvesi öncesi şok karar: O ülke katılmama kararı aldı! İşte gerekçesi...

Arap Birliği Zirvesi öncesi şok karar: O ülke katılmama kararı aldı! İşte gerekçesi...

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Mısır'da yarın düzenlenecek Olağanüstü Arap Birliği Zirvesi'ne katılmama kararı aldı ve bu kararı, zirve hazırlıklarındaki "ihlal ve eksiklikler" nedeniyle aldığını belirtti. Tebbun, Cezayir'i temsil etmesi için Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf'ı görevlendirdi.

 

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek Olağanüstü Arap Birliği Zirvesi'ne katılmama kararı aldı. Tebbun’un bu kararı, zirve hazırlıklarındaki "ihlal ve eksiklikler" gerekçesiyle alındığı bildirildi.

ZİRVE HAZIRLIKLARINDAKİ SORUNLAR

Cezayir resmi haber ajansının aktardığına göre, Tebbun'un katılmama kararı, zirvenin hazırlık sürecinde belirli bazı Arap ülkeleriyle sınırlı kalınarak yürütülen çalışmalara dayanıyor. Bu ülkelerin, Filistin davasıyla ilgilenen diğer Arap ülkeleriyle herhangi bir koordinasyon sağlamadan, Kahire'deki zirvenin sonuçlarını tek başlarına hazırlamayı tercih ettikleri ifade edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI GÖREVLENDİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Tebbun, zirvede Cezayir'i temsil etmesi için Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf'ı görevlendirdi. 

MISIR'IN ZİRVEYE EV SAHİPLİĞİ

4 Mart Salı günü gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Arap Birliği Zirvesi, Mısır'ın ev sahipliğinde, Filistin meselesindeki son gelişmeleri ele almak amacıyla toplanacak. Zirvenin, ABD'nin Gazze'deki Filistinlileri zorla yerinden etme planına karşı ortak bir Arap tutumu belirlemek için önemli bir platform olacağı belirtiliyor.

DİĞER

Avatar
Berşan Taşkaya