Yandex Metrica
SON DAKİKA
Antalya'ya gelen turist sayısı 1,5 milyon kişiye ulaştı

Antalya'ya gelen turist sayısı 1,5 milyon kişiye ulaştı

Dünyanın en önemli tatil lokasyonlarından biri olan Antalya'ya 1,5 milyonu aşkın turist geldi. Gelen turistler bölge insanlarını sevindirdi.

Gündem

23.01.2024, 17:37

Ulusal ve uluslararası birçok mecrada "turizmin başkenti" olarak gösterilen Antalya, yazlık plajları kadar tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel yapıları, antik kentleri, lüks konaklama tesisleriyle dünyanın birçok farklı ülkesinden turistleri ağırlıyor. 

Turizmdeki dinamiklerini korumak için Antalya'da, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" sayesinde yerli ve yabancı turistlere sağlıklı ve güvenli tatil imkanı sunuluyor.

Salgın önlemleri çerçevesinde birçok önemli tedbirin alındığı tesislerde, farklı ülkelerden gelen misafirler, riskten uzak, sağlıklı ve güvenli bir şekilde tatil yapıyor. 
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün verilerine göre, Antalya'yı ocak-haziran döneminde salgına ve bazı uçuş ülkelerin kısıtlamalarına rağmen 1 milyon 551 bin 633 turist ziyaret etti. Rusya 439 bin 209 turistle kente en fazla turistin geldiği ülke oldu. Rusya'yı, 429 bin 366 misafirle Ukrayna, 145 bin 444 kişiyle Almanya, 90 bin 739 turistle Polonya takip etti.

KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak 2024? ÖSYM KPSS... Haberi Görüntüle

"SEZONA BAŞLANGIÇ İÇİN İYİ RAKAMLAR"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, AA muhabirine verdiği demeçte , Antalya'nın her milliyetten turiste ev sahipliği yaptığını ifade etti. Turistlere güvenli tatil imkanı sunulduğunu söyleyen Turgut, "Kente şu ana kadar 1,5 milyon turistin gelmesi önemli. Geçen seneyle ilgili kıyaslanamayacak kadar iyi bir rakam. Bu rakamların çok daha iyi olacağını düşünüyoruz." dedi.

Antalya'ya en fazla turistin Rusya'dan geldiğini vurgulayan Turgut, gelecek rezervasyonlara bakıldığında temmuz ve ağustosta gelecek turist sayılarının daha iyi olacağının öngörüldüğünü söyledi. Antalya'ya 6 Temmuz'da yurt dışından 250 uçağın geldiğini sözlerine ekleyen Turgut, "Hafta sonu yani 3-4 Temmuz'da uluslararası alandan kente 650 uçak geldi. Dün gelen uçaklardan 80'i Rusya'dan, 40'ı Ukrayna, 50'si Almanya'dan geldi." ifadesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading