Yandex Metrica
SON DAKİKA
Antalya'ya 6 dakikada 1 uçak iniyor! Sadece bayramda beklenti 10 milyar TL

Antalya'ya 6 dakikada 1 uçak iniyor! Sadece bayramda beklenti 10 milyar TL

Son yüzyılın en çok özlem duyulan bayramı olarak tanımlanan Kurban Bayramı'nda tatil 9 gün olunca turizmde büyük bir patlama yaşandı. Bayramda 10 günlük beklenti 10 milyar TL.

Gündem

23.01.2024, 17:40

Pandemi kısıtlamaları bitti, 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle Akdeniz ve Ege sahillerinde birçok otel tamamen doldu.

Turizm kenti Antalya'da Kaş, tatilde nüfusunun 6 katını ağırlayacak. Nüfuslarının 7-8 katına çıkacak yerler arasında Olimpos-Adrasan-Çıralı bölgesi de var. Bu bölgelerde çadır bile kuracak yer kalmadı. Konyaaltı'nda ise oteller satışları 20 gün önce durdurdu.

Soyer'in İmamoğlu'ndan farkı yok! Seçim arifesinde İzmir'li vatandaşlar yine yolda... Haberi Görüntüle

YÜZDE 100 DOLULUK VAR, TALEPLER DEVAM EDİYOR

Aylar süren kısıtlamaların ardından gelen Kurban Bayramı tatili, son yılların en büyük iç turizm hareketliliğine sahne oluyor. Birçok turizm bölgesinde oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı, 15-20 gün öncesinden satışlar kapandı. Ancak talep bitmiş değil. Turizmciler günde onlarca talep almaya devam ettiklerini ancak üzülerek olumsuz yanıt verdiklerini ifade ediyor. 


10 MİLYON KİŞİ, 10 MİLYAR TL
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kurban Bayramı'nda akraba, eş, dost ziyaretleriyle birlikte 10 milyon kişi civarında bir seyahat hareketliliği öngördüklerini ifade ediyor. Bu hareketlilik bayramda 10 milyar TL'lik  bir ekonomijk getiri sağlayacak.

TOKİ Kahramanmaraş deprem konut kura çekimi ne zaman? 2024 Mart... Haberi Görüntüle

PANDEMİ KURALLARI UYARISI 

"Şu an yazlık bir bölgedeyim ve bir yerden bir yere 1 saatte gidilemiyor, her yer kilit. Temmuz, ağustosu böyle geçiririz.'' diyen Bağlıkaya, pandemi koşullarına dikkat çekti. Maske, mesafe gibi kurallara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen TÜRSAB Başkanı, eylülde tekrar kapanmamak için vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

KAŞ'TA NÜFUS 6 KATINA ÇIKTI

Bayramın en çok rağbet gördüğü bölgelerden biri olan turizm cenneti Kaş'ta da, butik oteller ve villalar yüzde 100 doluluğa ulaştı. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "İlçemizde bu kış döneminden bu yana artan bir rezervasyon talebi vardı ve şu an itibarıyla Kaş'ta hemen hemen yüzde 100 doluluğa ulaştık. Bayram sürecinde de yüzde 100 doluluk görünüyor. Kaş olarak iyi bayram geçireceğiz. Tabii çevre iller ve ilçelerden gelen günübirlik ziyaretçilerle transit geçiş yapanlar da deniz ve plajlarımızdan istifade etmek istiyor. İlçemizin nüfusu 61 bin ve şu an itibarıyla ve bayram sürecindeki hizmet verdiğimiz nüfus 300 bine yakın olacak. 5-6 katına çıkıyor" ifadelerini kullandı. 



KONYAALTI 20 GÜN ÖNCEDEN DOLDU

Konyalaltı temmuz ayına hızlı giren bölgelerden.  Konyaaltı'ndaki bir otelin genel müdürü Mehmet Şahin, "Şu an ağustos sonuna kadar ilk başta aile odası yok, bayram satışlarını kapatalı ise yaklaşık 20 gün oldu. Ama hala çok yoğun rezervasyon talebi geliyor. Bu bayramda çocuklu aile sayısının fazla olduğunu görüyoruz. 'Bölgede bildiğiniz yer var mı, villa, butik otel, özel havuzlu oda var mı' tipi sorularla çok karşılaşıyoruz. Hala ciddi talep var ama maalesef otel olarak 20 gündür karşılayamıyoruz. Konyaaltı bölgesindeki diğer otellerde genelde aynı durumda" dedi.

EN ÇOK SEYAHAT BU BAYRAM

Bayram sürecinde hem yurt içi hem de yurt dışında yaşayan Türklerden ciddi talep alındığını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "Kapadokya, Pamukkale, Güneydoğu, Karadeniz gibi tarihi ve kültürel alanlara da yüksek talep var ve son yılların en çok seyahat edilen Kurban Bayramı olacak. Akdeniz ve Ege'de artık rezervasyonsuz gidenlerin de yer bulması çok zor. Bayram için çok arayan oluyor ama talepleri karşılayamıyoruz" diye konuştu.

20 BİN EURO'LUK VİLLALAR BİLE DOLU

Lüks tatil merkezi Belek bölgesinde ise oteller şu an yüzde 80'in üzerinde dolu. Bir otelde genel müdürlük yapan Ali Kızıldağ da bu Kurban Bayramı'nda geçen yıllara göre çok daha yoğun talep aldıklarını belirtiyor.  Kızıldağ, otel olarak 2 bin eurodan başlayıp 20 bin euroya kadar gecelik fiyatı olan villaların bile bayram döneminde tamamen dolduğunun altını çiziyor. 

ÇADIR BİLE KURACAK YER YOK

Butik turizm merkezleri Çıralı, Olimpos ve Adrasan bölgesinde de bütün tesisler bayram dönemi için yüzde 100 doluluğa ulaştığı. Ağaç evler işletmecisi Kadir Kaya' tatilcilereuyarıda bulunuyor:  "Rezervasyonu olmayanlar gelmesin, çünkü ne araba koyacak ne de çadır bile kurabilecekleri yer yok. O yüzden ciddi mağduriyet yaşayabilirler.''


SON YÜZYILIN EN ÇOK ÖZLEM DUYULAN BAYRAMI

Bayram süreci için artık otellerin dolduğu ve gelen taleplere de üzülerek olumsuz cevap vermek zorunda kaldıklarını açıklayan bir otelin işletme müdürü İsmail Çağlar da, "Fakat gelecek misafirlerimize dolu dolu eğlence programları, yiyecek- içecek sunumlarıyla unutulmaz bir bayram tatili geçireceğiz. Pandemi sebebiyle insanların doğaya, bahçeye, denize, güneşe inanılmaz ölçüde, son yüzyılda en çok özlem duydukları bir süreci yaşıyoruz. Bu sebeple de bu bayram inanılmaz bir taleple karşı karşıya kaldık. Artık satışlarımızı kapattık ve bu bayram bereketiyle geliyor" ifadelerini kullanıyor. 

TEKNE TURLARI DA DOLU

9 günlük bayram tatili için tekne turları da birçok bölgede tamamen doldu. Maldivler'e benzetilen Adrasan açıklarındaki Suluada tekne turları, bayram tatili boyunca günler öncesinden yüzde 100 doluluğa ulaştı. 120'si Adrasan'da, Çıralı ve Olimpos'la birlikte bölgede toplam 150 tur teknesi olduğu ifade ediliyor, doluluk nedeniyle buralarda da rezervasyonlar durmuş durumda. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading